Η χθεσινή δυνατή βροχή μπορεί να σκόρπισε χαμόγελα σε αγρότες του νομού που βλέπουν τα χωράφια τους να απειλούνται από την έλλειψη νερού, βύθισε όμως σε απόγνωση τους κερασοπαραγωγούς της επαρχίας Αγιάς οι οποίοι δέχθηκαν την εποχή της συγκομιδής το ισχυρότερο πλήγμα. Εκατοντάδες στρέμματα με κεράσια στους δήμους Αγιάς και Μελιβοίας χτυπήθηκαν από τη βροχή τη στιγμή μάλιστα που η παραγωγή από άποψης ποιότητας και ποσότητας ήταν η καλύτερη δυνατή και με τις τιμές μάλιστα να διαμορφώνονται σε πολύ καλά επίπεδα. Οι αγρότες βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και ζητούν την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ και ήδη οι δήμαρχοι των εν λόγω περιοχών ζήτησαν την αποστολή εκτιμητών.
Από την άλλη πλευρά, την καταβολή αποζημιώσεων για την ακαρπία που χτύπησε τις δενδροκαλλιέργειες τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του χειμώνα ζητούν οι παραγωγοί του Τυρνάβου οι οποίοι προτίθενται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους προς την κατεύθυνση αυτή και ήδη έχουν προγραμματίσει ανοιχτή συγκέντρωση στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου την ερχόμενη Παρασκευή 25 του μηνός στις 8 το βράδυ.
Οι παραγωγοί διεκδικούν την αναγνώριση και αποζημίωση της ζημιάς με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης αφού η ακαρπία δεν καλύπτεται από τον ισχύοντα