Μακεδονία

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε λύκειο της Βέροιας

Βέροια
19-01-07

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Έδεσσας με συμπτώματα μηνιγγίτιδας, 18χρονη μαθήτρια λυκείου, καθώς η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η μαθήτρια της τρίτης τάξης του 4ου λύκειου Βέροιας μεταφέρθηκε χθες, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, με πονόλαιμο, υψηλό πυρετό και έντονη κεφαλαλγία στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Βέροιας. Οι γιατροί τη διασωλήνωσαν και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Έδεσσας, όπου λειτουργεί μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι θεράποντες γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας της, αλλά αισιοδοξούν ότι θα διαφύγει τον κίνδυνο.

Στο μεταξύ, για προληπτικούς λόγους το σχολικό συγκρότημα της Βέροιας, όπου συστεγάζονται το 4ο και το 3ο λύκειο, δεν λειτουργεί σήμερα με απόφαση των τοπικών υγειονομικών αρχών και της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΑΠΕ