Μακεδονία

Απολογήθηκε η μητέρα του 12χρονου για την υπόθεση Άλεξ

Βέροια
16-04-07

Στο διαρκή «Γολγοθά» που ανεβαίνει ο γιος της από τότε που ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ, αναφέρθηκε η μητέρα του 12χρονου Ρουμάνου, απολογούμενη το πρωί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Μιχαλάκη Γεωργίου.
«Το παιδί μου τόσο καιρό περνάει έναν Γολγοθά», φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας της, κάτι που επανέλαβε αργότερα στις δηλώσεις της και στους δημοσιογράφους. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης κατάθεσής της, η μητέρα του ανήλικου Ρουμάνου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από την καθημερινότητα με το γιο της την περίοδο πριν από την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ. Αρνήθηκε δε την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανήλικου που της αποδίδεται.
«Το γεγονός ότι αρνούμαι την κατηγορία, δεν σημαίνει ότι κρύβω κάτι. Τίποτα δεν μένει κρυφό», είπε σε δηλώσεις της έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Καραμαγκιώλης δήλωσε: «Στόχος μας είναι η εξεύρεση της αλήθειας. Είμαστε υπέρ της αλήθειας. Συμπάσχουμε με την μητέρα του Άλεξ, τη Νατέλα».
Ο 12χρονος, τόσο κατά την απολογία του στον ανώτερο δικαστικό λειτουργό όσο και κατά την κατ' αντιπαράσταση εξέταση των πέντε ανηλίκων, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου στο κέντρο της Βέροιας και οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό του Άλεξ Μεσχισβίλι.
Η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη, με την κατάθεση της μητέρας των δυο Ελληνόπουλων, οι οποίοι, αρνούνται κάθε κατηγορία.
Ο ειδικός εφέτης ανακριτής εστιάζει την έρευνά του στο ενδεχόμενο εμπλοκής ενηλίκων στην εξαφάνιση, κάτι το οποίο ομολόγησαν δυο εκ των ανηλίκων.
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr