Κρήτη

Πυρκαγιά στο καρνάγιο ανατολικά του λιμανιού του Ηρακλείου

Ηράκλειο
28-06-07
Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στο καρνάγιο, ανατολικά του λιμανιού του Ηρακλείου κατέστρεψε το μεσημέρι δύο παροπλισμένα πλοιάρια και απείλησε άλλα. Η πυρκαγιά ξέσπασε, στο κατασχεμένο πλοίο «Ρομάντζα» και άμεσα επεκτάθηκε στο επίσης παροπλισμένο πλοηγικό «Pilot ».

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, γεγονός που απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς και σε άλλα πλοιάρια που βρισκόταν στο χώρο.

Το έργο της κατάσβεσης ήταν ιδιαιτέρα δύσκολο, καθώς και στα δύο πλοιάρια που καταστράφηκαν υπήρχαν υπολείμματα καυσίμων και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης.

Από την πρώτη στιγμή στο καρνάγιο βρέθηκαν ο Λιμενάρχης Μαρίνος Πατακός και η διοίκηση του ΟΛΗ, ενώ αργότερα έφθασαν στην περιοχή ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Σεραφείμ Τσόκας και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, καθώς και η δημοτική αρχή Αλικαρνασσού,.

Την προανάκριση για την πυρκαγιά διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ ο πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αυτανάφλεξη εύφλεκτων υλικών από τις υψηλές θερμοκρασίες.