Μια απρόοπτη περιπέτεια, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα επιβάτη πλοίου, σημειώθηκε έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Λίγο πριν μπει στο λιμάνι το επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, που προερχόταν από την Κρήτη, μια νεαρή κοπέλα έπεσε, άγνωστο πώς, στη θάλασσα.
Σήμερα το πρωί, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενημέρωθηκε από τον πλοίαρχο του πλοίου ότι σε απόσταση 3,3 ν.μ. από την είσοδο του λιμένα Πειραιά, υπάρχει άνθρωπος (η νεαρή γυναίκα) στη θάλασσα.
Άμεσα δόθηκε εντολή στα παραπλέοντα επιβατηγά-εμπορικά πλοία να προβούν σε κράτηση των μηχανών τους για λόγους ασφαλείας και για τυχόν συνδρομή, ενώ παράλληλα το Κέντρο Άμεσης Δράσης ενημέρωσε το ΕΚΑΒ για αποστολή ασθενοφόρου.
Το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο καθέλκυσε λέμβο διάσωσης (rescue boat) με την οποία περισυνελέγη η νεαρή γυναίκα και συνοδεία πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που έσπευσε στην περιοχή, μεταφέρθηκε στο λιμένα Πειραιά. Ακολούθως η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο και διεκομίσθη στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες του λιμεναρχείου Κέρκυρας για τον εντοπισμό ατόμου που σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Παραμώνας έπεσε στη θάλασσα με ανεμόπτερο το βράδυ του Σαββάτου. Στις έρευνες συμμετέχουν περιπολικά σκάφη του λιμενικού σώματος, καθώς και ελικόπτερο SUPER PUMA