Νησιά Αιγαίου

Προσπάθειες αναβάθμισης της πόλης της Ρόδου

Ρόδο
19-05-07
Στην Αθήνα ήταν εχθές ο δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με το έργο της περιμετρικής οδού της Ρόδου. Ο κ. Χατζηευθυμίου θα ζητήσει την τροποποίηση της μελέτης που έχει συνταχθεί, ούτως ώστε να κατεδαφιστεί το τοιχίο που έχει κατασκευαστεί στην παραλία της περιοχής «Ζέφυρος».
Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που έγινε προχθές, δημοτική αρχή της Ρόδου και ΤΕΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν σε συγκεκριμένα θέματα για τη βελτίωση της εμφάνισης και λειτουργίας της πόλης.
Συγκεκριμένα το ΤΕΕ θα καθορίσει τις προδιαγραφές για την προκήρυξη πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της παραλιακής περιοχής από τα Κρητικά ή την Ψαροπούλα, μέχρι τη μαρίνα. Επίσης, το ΤΕΕ θα καταθέσει στο Δήμο Ρόδου τις προτάσεις του για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο.
* Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στην πόλη της Ρόδου, καθώς λόγω βλαβών, δυσχεραίνεται η κυκλοφορία και προκαλούνται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΡ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η αποκατάσταση των βλαβών δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα λόγω οφειλών του Δήμου προς τις εταιρείες από το 2003.
Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να γίνει διακανονισμός των εν λόγω οφειλών, ώστε να συντομευθεί κατά το δυνατόν η επισκευή των σηματοδοτών.
* Σύσκεψη με αντικείμενο προβλήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης που αντιμετωπίζουν κυρίως τα τουριστικά λεωφορεία έγινε χθες στο γραφείο του νομάρχη.
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην ακτή Μιαούλη, στο Αρχαίο Στάδιο, στη Μεσαιωνική Πόλη (Κολώνα), όπως και στο αεροδρόμιο.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες και παράλληλα να μη δημιουργούνται φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, αποφασίστηκε να υπάρξουν μέτρα και παρεμβάσεις από τη Νομαρχία, την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία.
Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης ανέφερε ότι έχουν αρχίσει η αφαίρεση πινακίδων από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ μελετάται η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε πεζοδρόμια.