Νησιά Αιγαίου

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 10 συλληφθέντες των επεισοδίων στην Ρόδο

ΑΠΕ - ΜΠΕ
11-12-08

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και τη καταβολή εγγύησης αφέθηκαν σήμερα και οι 10 που είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, μετά τις οδομαχίες και τις καταστροφές στο κέντρο της Ρόδου. Από αυτούς οι 6 είναι ενήλικες, δύο 16χρονών και δύο 17 χρονών και όλοι απολογήθηκαν στον ανακριτή Ρόδου.

    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι οι μεν ενήλικοι με τον όρο της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και τη καταβολή εγγύησης ποσού 5.000 ευρώ, οι δε ανήλικοι να παρουσιάζονται στον επιμελητή ανηλίκων επίσης μία φορά το μήνα.

    Από νωρίς το πρωί ο χώρος των δικαστηρίων κατακλύστηκε από συγγενείς των συλληφθέντων οι οποίοι με εμφανή την ανησυχία στα πρόσωπα τους, περίμεναν τις εξελίξεις.

    Αρκετοί γονείς μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφεραν πως ουδεμία σχέση έχουν τα παιδιά τους με την υπόθεση και πως από περιέργεια, όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε, βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης τη λάθος στιγμή, δηλαδή την ώρα που γίνονταν οι συλλήψεις.