Ταξίδια

Ζάκυνθος: Κλείνει οριστικά η παραλία Ναυάγιο για την ασφάλεια των τουριστών

Σώτια Ιωάννου
08-04-23

Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Ελλάδας, κλείνει για ολόκληρη την τουριστική σεζόν για την ασφάλεια των τουριστών, λόγω φόβων για κατολισθήσεις.

Η απόφαση για το κλείσιμο της παραλίας Ναυάγιο στη Ζάκυνθο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Κλιματικής Κρίσης.

Οι 4 υπουργοί βασίστηκαν στην εισήγηση του προέδρου του ΟΑΣΠ και καθηγητή κ. Ευθύμη Λέκκα και έτσι, για την ασφάλεια των τουριστών, η παραλία κλείνει μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Οι απαγορεύσεις πρόσβασης και προσέγγισης και οι όροι ελεγχόμενης πρόσβασης της παρούσας ισχύουν για το χρονικό διάστημα από την έκδοση της παρούσας και έως 31.10.2023 προς το σκοπό προστασίας των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Ποινές για τους παραβάτες

Σε ότι αφορά τις ποινές για τους παραβάτες, στην ΚΥΑ επισημαίνεται ότι: Οι παραβάτες της παρούσας ανεξαρτήτως ποινικών ή αστικών ευθυνών υπόκεινται και σε διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 157 του ν.δ. 187/1973 (Α’ 261) και του οποίου οι διατάξεις, ως προς το ύψος, το είδος της κύρωσης και τον τρόπο επιβολής τους, εφαρμόζονται ανάλογα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: newsit.gr