Ένα αναπάντεχο αντικείμενο που αναζητούν οι επισκέπτες στα Airbnb σε όλο τον κόσμο -Και στην Ελλάδα

15-09-22 | Ταξίδια

Από παραθαλάσσιες βίλες μέχρι αστικά ακίνητα, 245 καταλύματα εκ των οποίων τα 16 βρίσκονται στην Ελλάδα, έχουν ένα κοινό, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Πιάνο με ουρά

Όταν αναζητεί κανείς κατάλυμα για διακοπές ή για επαγγελματικούς λόγους, έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι για παράδειγμα η τοποθεσία, η θέα, οι ανέσεις και οι παροχές, ο αριθμός των υπνοδωματίων, η ύπαρξη κήπου ή πισίνας και άλλα παρεμφερή στοιχεία που θα κάνουν τη διαμονή του ευχάριστη.

Υπάρχει ωστόσο μία ιδιαίτερη κατηγορία καταλυμάτων, η οποία παρεμβάλλεται μεταξύ των επιλογών στις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων και εμφανίζεται ξαφνικά στις διερευνήσεις, εκεί που δεν το περιμένεις: Καταλύματα που διαθέτουν πιάνο με ουρά. Όχι απλά πιάνο, αλλά συγκεκριμένα με ουρά, που ως γνωστόν στους μουσικόφιλους, είναι η κορυφαία, επαγγελματική εκδοχή του, καθώς προσφέρει τον καλύτερο ήχο.

Για να προκύψει αυτή η ιδέα, προσφοράς καταλυμάτων που διαθέτουν πιάνο με ουρά, προφανώς υπάρχει και η αντίστοιχη ζήτηση, είτε από επαγγελματίες καλλιτέχνες, είτε από λάτρεις του κλασικού οργάνου.

Εύλογα τα περισσότερα από αυτά τα καταλύματα, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι βίλες, βρίσκονται στην Ιταλία, πατρίδα του εφευρέτη του, Μπαρτολομέο Κριστόφορι, ο οποίος δημιούργησε τον «βασιλιά των οργάνων» περί το 1720.

‘Όμως και στη χώρα μας υπάρχει παρουσία αυτής της παράξενης κατηγορίας για βραχυχρόνια διαμονή. Δεκαέξι καταλύματα στην Ελλάδα, από τα νότια προάστια της Αθήνας μέχρι την Κέρκυρα, προσφέρουν πιάνο με ουρά στους επισκέπτες με καλλιτεχνικές ανησυχίες, συνδυάζοντας έτσι τη μουσική έμπνευση με τις διακοπές. Ας περιηγηθούμε σε 5 από αυτά που ξεχωρίζουν κυρίως για τη θέση τους και για τις επιμέρους παροχές τους...

διαβάστε αναλυτικά