Eurovision 2011 και ο δεύτερος ημιτελικός ολοκληρώθηκε. Οι χώρες που περνούν στην επόμενη "φάση", στον τελικό του Σαββάτου είναι οι εξής 10:
1.Εσθονία, 2. Ρουμανία, 3. Μολδαβία με τα καπέλλα κεραίες, 4. Ιρλανδία με τους τύπους με τα όρθια μαλλιά, 5. Βοσνία Ερζεγοβίνη, 6. Δανία με το καλύτερο ίσως τραγούδι του δεύτερου ημιτελικού, 7. Αυστρία με την ωραία γυναικία φωνή, 8. Ουκρανία, 9 Σλοβενία και τέλος 10. Σουηδία
Μεγάλες εκπλήξεις απόψε: Έμεινε εκτός το Ισραήλ, το Βέλγιο και δυστυχώς η Κύπρος μας.
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησε ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision, ο οποίος μεταδίδεται από τη NET και παρουσιάσουν ζωντανά στο Düsseldorf Arena οι Judith Rakers, Anke Engelke and Stefan Raab.
Οι τρεις παρουσιαστές της διοργάνωσης μας καλωσόρισαν για ακόμα μία φορά στο κατάμεστο Dusseldorf Arena και μας εξήγησαν τα της ψηφοφορίας. Λόγω του ότι η χώρα μας δεν διαγωνίζεται σήμερα, οι Έλληνες δεν ψηφίζουν.
Το διαγωνιστικό μέρος άνοιξε η Βοσνία - Ερζεγοβίνη με το «Love In Rewind», ενώ 9η εμφανίζεται η Κύπρος και μία θέση πριν ένα ακόμα από τα φετινά φαβορί, η Σουηδία με το «Popular». Λίγο αργότερα θα δούμε στην σκηνή και την Dana International, που συμμετέχει ξανά στον διαγωνισμό για το Ισραήλ μετά την νίκη της το 1998.
Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης έχει ως εξής: Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ουκρανία, Μολδαβία, Σουηδία, Κύπρος, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ισραήλ, Σλοβενία, Ρουμανία, Εσθονία, Λευκορωσία, Λετονία, Δανία και Ιρλανδία.
1. Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Dino Merlin - Love In Rewind
4. Βέλγιο: Witloof Bay - With Love Baby
8. Σουηδία: Eric Saade - Popular
Εντυπωσιακή εμφάνιση στην σκηνή του Dusseldorf Arena έκανε η Σουηδία, που θεωρείται από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού.
Ο Eric Saade -με μαύρο παντελόνι και κατακόκκινο σακάκι- τραγούδησε το «Popular» μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί, το οποίο έσπασε με τα χέρια του και «ενώθηκε» με τους μαυροντυμένους χορευτές του!
Πάντως, το βιντεάκι της χώρας που προβλήθηκε πριν το τραγούδι, κάθε άλλο παρά εντυπωσιακό ήταν: σκηνές από Καρναβάλι, με ανθρώπους ντυμένους Βίκινγκς και έναν κυριούλη με μουστάκα που έφερνε στον... Οβελίξ, τον «κολλητό» του Αστερίξ.
9. Κύπρος: Χρήστος Μυλόρδος - Σαν άγγελος σ'αγάπησα
Θερμό χειροκρότημα απέσπασε το «Σαν Άγγελος Σ’ Αγάπησα» στο Dusseldorf Arena! Η κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision εντυπωσίασε τόσο με την μουσική της, όσο και με την θεατρική της παρουσίαση.
Ντυμένοι στα μαύρα, ο Χρήστος Μυλόρδος και οι χορευτές του τραγούδησαν μαζί του στίχους του τραγουδιού, «γέρνοντας» πάνω σε ειδική βάση όμοια με εκείνη που είχε χρησιμοποιήσει ο Σάκης Ρουβάς στο «This Is Our Night», όσο η σκηνή γέμιζε με καπνό.
Εντυπωσιακή και η μόνη γυναίκα επί σκηνής, που έκανε φωνητικά στο τραγούδι στριφογυρίζοντας μια φωτεινή σφαίρα.
10. Βουλγαρία: Poli Genova - Na Inat
11. Π.Γ.Δ.Μ.: Vlatko Ilievski - Rusinka
12. Ισραήλ: Dana International - Ding Dong
Μετά την παρουσίαση των τραγουδιών θα δούμε συνεντεύξεις από το green room και η ομάδα «Flying Steps» θα μας χορέψει break dance.
Περίπου τα μεσάνυχτα θα μάθουμε τους 10 νέους αντιπάλους του Λούκα Γιώρκα στον τελικό του Σαββάτου, στον οποίο έχουν περάσει απευθείας (χωρίς ημιτελικό) οι λεγόμενοι BIG5 (Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία).
Καλή επιτυχία στην Κύπρο!
Στον ημιτελικό συμμετέχουν οι εξής χώρες με τους εκπροσώπους τους:
1. Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Dino Merlin - Love In Rewind
2. Αυστρία: Nadine Beiler - The Secret Is Love
3. Ολλανδία: 3JS - Never Alone
4. Βέλγιο: Witloof Bay - With Love Baby
5. Σλοβακία: TWiiNS - I'm Still Alive
6. Ουκρανία Ukraine: Mika Newton - Angel
7. Μολδαβία Moldova: Zdob și Zdub - So Lucky
8. Σουηδία: Eric Saade - Popular
9. Κύπρος: Χρήστος Μυλόρδος - Σαν άγγελος σ'αγάπησα
10. Βουλγαρία: Poli Genova - Na Inat
11. Π.Γ.Δ.Μ.: Vlatko Ilievski - Rusinka
12. Ισραήλ: Dana International - Ding Dong
13. Σλοβενία: Maja Keuc - No One
14. Ρουμανία: Hotel FM - Change
15. Εσθονία: Getter Jaani - Rockefeller Street
16. Λευκορωσία: Anastasiya Vinnikova - I Love Belarus
17. Λετονία: Musiqq - Angel In Disguise
18. Δανία: A Friend In London - New Tomorrow
19. Ιρλανδία: Jedward - Lipstick
Από τις 19 διαγωνιζόμενες χώρες, οι 10 πρώτες θα συνεχίσουν στον τελικό της Eurovision 2011. Η απόφαση, όπως και στον προηγούμενο τελικό, θα έλθει σε ποσοστό 50% από την τηλε- ψηφοφορία και κατά 50% από τους κριτές.
Παρακολουθήστε τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision στη NET, στις 22:00!
Το βράδυ διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με την Κύπρο (Χρήστος Μυλόρδος – Σαν άγγελος σε αγάπησα) να διεκδικεί μια θέση στον τελικό.
Ηδη το ελληνικό τραγούδι «Watch my dance» με τον Λούκα Γιώρκα και τη συμμετοχή του Stereo Mike προκρίθηκε για τον τελικό του Σαββάτου.
Δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2011: Εξελίξεις
Η Κύπρος, με το τραγούδι «Σαν άγγελος σ’ αγάπησα», με συνθέτη τον Αντρέα Αναστασίου, στιχουργό τον Μιχάλη Αντωνίου και ερμηνευτή τον Χρίστο Μυλόρδο, διεκδικεί, ανάμεσα σε άλλες 18 χώρες, ένα από τα τελευταία δέκα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου.
Η κυπριακή συμμετοχή θα παρουσιασθεί ένατη στη σειρά των 19 χωρών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, τα δέκα τραγούδια θα επιλεγούν με τηλεψηφοφορία του κοινού και με βαθμολογία από Κριτικές Επιτροπές στις χώρες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό.
Η τηλεψηφοφορία θα αρχίσει με το άκουσμα του πρώτου τραγουδιού και θα τελειώσει 15 λεπτά μετά το τέλος του τελευταίου. Οι Κύπριοι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν το τραγούδι οποιασδήποτε χώρας, εκτός από το τραγούδι της Κύπρου.
Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν την Τρίτη, κατά τον πρώτο ημιτελικό, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, με τον Κύπριο Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike στο τραγούδι «Watch my Dance», και πέρασαν στον τελικό με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι: Σερβία, Λιθουανία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Ρωσία και Ισλανδία.
Χωρίς να χρειαστεί να περάσουν από τη διαδικασία του διαγωνισμού στους ημιτελικούς, περνούν κατευθείαν στον τελικό πέντε χώρες, οι επονομαζόμενες «BigFive», δηλαδή Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένων Βασίλειο και η Γερμανία, η οποία ήταν και η περσινή νικήτρια και φιλοξενεί τον φετινό διαγωνισμό.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Αυστρία
Nadine Beiler - The secret is love
Λευκορωσία
Anastasiya Vinnikova - I Love Belarus
Βέλγιο
Witloof Bay - With Love Baby
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Dino Merlin - Love in rewind
Βουλγαρία
Poli Genova - Na Inat
Κύπρος
Χρήστος Μυλόρδος – Σαν άγγελος σε αγάπησα
Δανία
A friend in London - New tomorrow
Εσθονία
Getter Jaani - Rockefeller Street
FYROM
Vlatko Ilievski – Rusinka
Ιρλανδία
Jedward – Lipstick
Ισραήλ
Dana International - Ding Dong
Λεττονία
Musiqq - Angel in disguise
Μολδαβία
Zdob si Zdub - So Lucky
Ρουμανία
Hotel FM – Change
Σλοβακία
TWiiNS - I'm Still alive
Σλοβενία
Σουηδία
Eric Saade – Popular
Ολλανδία
3JS - Never Alone
Ουκρανία
Mika Newton – Angel
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Γαλλία
Amaury Vassili – Sognu
Γερμανία
Lena - Taken by a stranger
Ιταλία
Raphael Gualazzi - Madness of love
Ισπανία
Lucia Perez - Que me quiten lo bailao
Βρετανία
Blue - I Can