Βαριόταν στην καραντίνα και βρήκε στον κήπο της χρυσό νόμισμα 500 ετών

15-04-20 | Κόσμος

Μέσα στην ανιαρή καθημερινότητά της με την καραντίνα λόγω κορωνοϊού, έσκαψε στον κήπο της και ανακάλυψε ένα χρυσό νόμισμα 500 ετών.

Η 48χρονη Amanda Johnston από το Πόρτσμουθ  της Μεγάλης Βρετανίας έκανε την απίστευτη ανακάλυψη με τον ανιχνευτή μετάλλων του μικρότερυ γιου της όταν εκείνος έχασε το ενδιαφέρον του για τη συσκευή.

Το σφυρήλατο νόμισμα,  που απεικονίζει τον Χρυσό Άγγελο του βασιλιάς Ερρίκου Ζ΄ της Αγγλίας, έχει πλάτος μόλις 29 χιλιοστά και ζυγίζει 5 γραμμάρια. Η αξία του εκτιμάται πάνω από 2.800 ευρώ.

Η 48χρονη είπε: «Χρησιμοποιούσα ένα μυστρί με το χέρι και τον ανιχνευτή μετάλλων του γιου μου όταν βρήκα το νόμισμα. Είναι καταπληκτικό, απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι αρκετά λεπτό, αλλά συνειδητοποίησα αμέσως ότι θα μπορούσε να είναι κάτι ξεχωριστό. Θα ήθελα να το κρατήσω, αλλά και πάλι, αν αξίζει 2.800 ευρώ και είναι δελεαστικό για να το πουλήσω!».

Η 48χρονη αγόρασε τον ανιχνευτή μετάλλων ως χριστουγεννιάτικο δώρο για τον 11χρονο γιο της.

Όμως, ο 11χρονος έχασε γρήγορα το ενδιαφέρον του για τη συσκευή και εκείνη άρχισε να «ψάχνει θησαυρούς» στην παραλία.

Στη συνέχεια αποφάσισε να το δοκιμάσει στον κήπο της, που βρίσκεται στην περιοχή «Moneyfields» του Πόρτσμουθ.

 «Βαριόμουν και ήθελα απλώς να δω αν μπορούσα να βρω κάτι ενδιαφέρον. Αρχικά, συνέχισα να βρίσκω καρφιά. Ήταν τόσο ενοχλητικό, αλλά ξαφνικά ο ανιχνευτής μου άρχισε να ακούγεται πολύ δυνατά. Μόλις είχα ολοκληρώσει την περιποίηση του κήπου μου, είμαι πολύ προσεκτική με το γκαζόν, οπότε δεν ήθελα να σκάψω. Αλλά έσκαψα λίγο, και ξαφνικά είδα μια χρυσή λάμψη. Δεν πίστευα τι έβλεπα», είπε.

 

.topontiki