Το Focus ξαναχτυπά: "Φόβοι για εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα"

22-05-12 | Κόσμος

Το γερμανικό περιοδικό Focus ξαναχτυπά, με ένα ακόμη προκλητικό τίτλο "Φόβοι για εμφύλιο πόλεμο" και υπότιτλο "Η τελευταία πράξη στην Αθήνα: στις νέες εκλογές οι Ελληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν ούτως ή άλλως" .

"Οι κρατήσεις έχουν καταγράψει πτώση της τάξης του 50% και τα νοσοκομεία περιορίζουν τις μερίδες φαγητού και ακυρώνουν χειρουργεία. Στους δρόμους της Αθήνας αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων.Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πικραμμένος δεν μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις. Ο απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής δεν μετέβη στο Σικάγο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επειδή το κόστος ήταν αποτρεπτικό''.

''Τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το δυσοίωνο σενάριο της χρεοκοπίας. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί: Μπορεί η κατάρρευση των θεσμών να συντελεστεί πολύ γρήγορα και να πρέπει όλοι να οργανωθούν σε συμμορίες. Θα οδηγηθούμε σε εμφύλιο, δεν πρόκειται για υπερβολή. Εάν η κατάσταση κλιμακωθεί, λέει ένας "εκ των έσω" στο Βερολίνο, θα πρέπει η Ευρωζώνη να στείλει σαφές μήνυμα στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου:Θα αφήσουμε την Ελλάδα, η οποία είναι ειδική περίπτωση, να καταρρεύσει εάν οι πολιτικές δυνάμεις δεν συνεργαστούν. Ολοι οι άλλοι, οι οποίοι τηρούν τους κανόνες, θα μπορούν να στηρίζονται στην απεριόριστη αλληλεγγύη μας''.