Ακόμα 750 εκατομμύρια δολάρια θα διαθέσει ο Μπιλ Γκέιτς στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS.
Το ανακοίνωσε προσωπικά, μιλώντας στο φόρουμ του Νταβός και κάλεσε τις κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να σώζονται ζωές.
«Περνάμε δύσκολους οικονομικά καιρούς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για τη μείωση της βοήθειας στους πιο φτωχούς του κόσμου» είπε ο ιδρυτής της Microsoft στη διάρκεια του 42ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ότι ο διευθυντής του Μισέλ Καζάτσκιν θα αποχωρήσει νωρίτερα μετά την κριτική που δέχτηκε για κακοδιαχείριση πόρων και περικοπές στη χρηματοδότηση.
Ο οργανισμός, ο οποίος εδρεύει στη Γενεύη, είναι υπεύθυνος σχεδόν για το ένα τέταρτο της παγκόσμιας χρηματοδότησης για την καταπολέμηση του HIV και του AIDS, καθώς και για το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της φυματίωσης και της ελονοσίας.
Ωστόσο, έχει αναγκαστεί να κάνει περικοπές των πόρων του, ενώ τον περασμένο χρόνο ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2014 δεν θα προχωρήσει σε νέες δωρεές ή χρηματοδοτήσεις.
Τα επιπλέον 750 εκατομμύρια δολάρια που θα δοθούν μέσω του ιδρύματος «Μπιλ και Μελίντ Γκέιτς» έρχονται να ενισχύσουν το ποσό των 650 εκατομμυρίων, που έχει διαθέσει το διάσημο ζεύγος για το Ταμείο, όταν αυτό δημιουργήθηκε, πριν από δέκα χρόνια.