Απίστευτη εξέλιξη στο ναυάγιο του Costa Concordia

16-01-12 | Κόσμος

Μια άλλη διάσταση στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που κόστισε τη ζωή σε 6 άτομα και άφησε πίσω του 16 αγνοούμενους, δίνει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας  Corriere della Serra. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο καπετάνιος του πλοίου πέρασε πάρα πολύ κοντά από τις ακτές του νησιού Τζίλιο, θέλοντας να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο των σερβιτόρων, ο οποίος κατάγεται από το ιταλικό αυτό νησί.

Ο καπετάνιος είχε απευθυνθεί λίγο πριν από το δυστύχημα στον επικεφαλής των σερβιτόρων Αντονέλο Τιέβολι, καλώντας τον στη γέφυρα του πλοίου. Ο αρχισερβιτόρος θα έπαιρνε άδεια την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά λόγω έλλειψης αντικαταστάτη αναγκάστηκε να παραμείνει στο πλοίο. Ο καπετάνιος Σκετίνο ήθελε ως εκ τούτου να τον ευχαριστήσει και πέρασε το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο κοντά από τις βραχώδεις ακτές του νησιού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Τιέβολι ανέβηκε στη γέφυρα, έσκυψε στην κουπαστή και βλέποντας το πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα στο νησί, φώναξε στον καπετάνιο: «Προσοχή, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ακτή». Όμως το πλοίο προσάραξε ακριβώς μετά από την προειδοποίηση. Ο προϊστάμενος των σερβιτόρων κατέθεσε στην ακτοφυλακή και αναμένεται να επαναλάβει την κατάθεσή του στους καραμπινιέρους, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες του δυστυχήματος.