Κοινωνία

Καρατζαφέρης για Καμπούρη: Από τους χειρότερους ανθρώπους που έχω συναντήσει

Κωνσταντίνα Κοσμά
06-10-26

Η πρόσφατη σύλληψη του Φίλιππου Καμπούρη, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση μεγάλης απάτης σε βάρος του e-ΕΦΚΑ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο ιδρυτής του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας την εξέλιξη, δεν έκρυψε την έκπληξή του για τον χρόνο που χρειάστηκαν οι αρχές προκειμένου να προβούν σε ενέργειες εναντίον του.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο Φίλιππος Καμπούρης έπρεπε να είχε συλληφθεί εδώ και καιρό, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία άργησε πολύ να κινηθεί. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε τώρα για τις παράνομες δραστηριότητες του κατηγορούμενου και την απάτη που αφορά τον ΕΦΚΑ.

Η καθυστέρηση των αρχών και η απάτη στον e-ΕΦΚΑ

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την άποψη ότι οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του Φίλιππου Καμπούρη πολύ νωρίτερα. «Τώρα πληροφορήθηκα και εγώ για τις παράνομες δραστηριότητες του και την απάτη με τον ΕΦΚΑ, αλλά αυτόν τον άνθρωπο η πολιτεία έπρεπε να τον είχε συλλάβει καιρό τώρα. Άργησε πολύ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σχετικά με την απάτη εις βάρος του e-ΕΦΚΑ, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι εταιρείες που φέρονται να εξαπατούσαν τον οργανισμό, έκοβαν τιμολόγια και προς το κόμμα ΛΑΟΣ. Οι λεπτομέρειες αυτές αποτελούν μέρος της υπόθεσης που οδήγησε στη σύλληψη του Φίλιππου Καμπούρη.

Ο ρόλος του Φίλιππου Καμπούρη στο ΛΑΟΣ

Ο κ. Καρατζαφέρης προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τον ρόλο του Φίλιππου Καμπούρη στο ΛΑΟΣ, διαχωρίζοντας τη θέση του κόμματος από την εικόνα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του. Ο ιδρυτής του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει στον Καμπούρη τον ρόλο που του αποδίδεται δημόσια.

«Είναι πλασματικός πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δεν είναι κανονικός πρόεδρος», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης. Με αυτή τη δήλωση, επιχείρησε να διαχωρίσει τη σημερινή του θέση και την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, από τον πραγματικό ρόλο που είχε ή έχει ο Φίλιππος Καμπούρης εντός του κόμματος.

Το δικαστικό παρελθόν των δύο ανδρών

Η σχέση μεταξύ του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Φίλιππου Καμπούρη δεν είναι νέα, καθώς οι δύο άνδρες έχουν ένα κοινό παρελθόν που περιλαμβάνει και δικαστικές διαμάχες. Ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι υπάρχουν τρεις δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη μεταξύ τους.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ διευκρίνισε ότι αυτές οι υποθέσεις δεν σχετίζονται με το κόμμα. Όπως σημείωσε, οι διαμάχες αυτές χρονολογούνται από την εποχή που ο Φίλιππος Καμπούρης δραστηριοποιούνταν «στο κανάλι», υποδεικνύοντας ότι αφορούν προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές εκτός του πολιτικού χώρου του ΛΑΟΣ.

Η προσωπική εκτίμηση του Γιώργου Καρατζαφέρη για τον Καμπούρη

Πέρα από τις δικαστικές διαμάχες και τις πολιτικές τοποθετήσεις, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε και μια έντονη προσωπική εκτίμηση για τον χαρακτήρα του Φίλιππου Καμπούρη. Η δήλωσή του φανερώνει το βάθος της διαφωνίας και της αποστασιοποίησης μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Φίλιππο Καμπούρη ως έναν από τους χειρότερους ανθρώπους που έχει συναντήσει. Συγκεκριμένα, επισημαίνοντας τις προσωπικές του εμπειρίες, δήλωσε: «Είναι απ’ τους χειρότερους ανθρώπους που έχω συναντήσει σαν χαρακτήρας».

Με πληροφορίες από: Topontiki