Το πρωτάθλημα της Formula 1 παίρνει «φωτιά», με τους οδηγούς να προετοιμάζονται για μία ακόμη μεγάλη «μάχη», αυτή τη φορά στους δρόμους της Μαδρίτης. Η αγωνιστική δράση αναμένεται να είναι έντονη, καθώς η βαθμολογία των οδηγών παρουσιάζει ενδιαφέρον και οι ομάδες επιδιώκουν να βελτιώσουν τη θέση τους.
Η προηγούμενη εβδομάδα σημαδεύτηκε από το Grand Prix στη Μόντσα, το οποίο ανέδειξε έναν μεγάλο νικητή, αλλά και αρκετούς που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι εξελίξεις αυτές έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό όπου τα πάντα είναι ανοιχτά για τους επόμενους αγώνες.
Ο θρίαμβος του Αντονέλι στη Μόντσα
Ο Κίμι Αντονέλι αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Μόντσα την προηγούμενη εβδομάδα. Παρά το γεγονός ότι εκκίνησε τον αγώνα από την 19η θέση, οδήγησε με υποδειγματικό τρόπο, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει μια πολύτιμη νίκη. Αυτή η επικράτηση ενίσχυσε σημαντικά τη θέση του στη γενική κατάταξη.
Ο πιλότος της Mercedes συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει 267 βαθμούς. Η διαφορά του από τον ομόσταβλό του, Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος ακολουθεί με 201 βαθμούς, είναι σημαντική. Ο νεαρός Ιταλός δείχνει πλέον ικανός να φτάσει στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος που θα είναι ιστορικό για τον ίδιο.
Η δύσκολη θέση της Ferrari
Ενώ στη Mercedes το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από καλό, η κατάσταση δεν είναι η ίδια για τη Ferrari. Η Scuderia προέρχεται από ένα κακό τριήμερο στη Μόντσα, όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά για την ιταλική ομάδα. Ο Σαρλ Λεκλέρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε στην έκτη θέση.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Ferrari επιθυμεί διακαώς να ανακάμψει στους επόμενους αγώνες. Ο Βρετανός οδηγός, Λιούις Χάμιλτον, βρίσκεται ακόμα στο κυνήγι του τίτλου, έχοντας 191 πόντους στη βαθμολογία. Ωστόσο, θα πρέπει από εδώ και πέρα να είναι αλάνθαστος και να λάβει την απαραίτητη βοήθεια και από το μονοθέσιό του, κάτι που δεν συνέβη στην Ιταλία.
Το Grand Prix της Μαδρίτης: Επιστροφή μετά από 45 χρόνια
Με 10 αγώνες να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν, τα πάντα μπορούν να συμβούν στο πρωτάθλημα. Η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει και πάλι έναν αγώνα Formula 1 μετά από 45 χρόνια, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επερχόμενη αναμέτρηση. Η πίστα είναι νέα και διαφορετική, δημιουργώντας νέες προκλήσεις.
Αυτό το γεγονός θα είναι πρωτόγνωρο και για τους ίδιους τους οδηγούς, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε νέες συνθήκες και να προσαρμοστούν γρήγορα στη διαμόρφωση της πίστας. Η προσαρμογή αυτή θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.
Οι διεκδικητές της καρό σημαίας
Ο Κίμι Αντονέλι θεωρείται το φαβορί για τη νίκη στη Μαδρίτη, με την απόδοση να βρίσκεται στο 2.75 στη Novibet. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι σκληρός, καθώς άλλοι έμπειροι οδηγοί είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν την πρωτιά.
Οι Τζορτζ Ράσελ, Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον, με την εμπειρία τους, μπορούν να δουν πρώτοι την καρό σημαία. Ειδικά για τον Χάμιλτον, το να ανέβει στο βάθρο βρίσκεται σε απόδοση 2.50 στη Novibet, γεγονός που υποδηλώνει τις προσδοκίες για μια δυνατή εμφάνιση από τον Βρετανό οδηγό της Ferrari.
Με πληροφορίες από: Gazzetta