Κοινωνία

Συναγερμός για κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία: Πάνω από 16 άτομα στα Επείγοντα

Κωνσταντίνα Κοσμά
13-07-26

Συναγερμός έχει προκληθεί στις υγειονομικές αρχές της Λαμίας λόγω πολλαπλών κρουσμάτων σαλμονέλας που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα lamiareport.gr, περισσότερα από 16 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας, με συμπτώματα όπως διάρροια, εμετούς και πυρετό.

Νοσηλείες και έρευνες
Από τους ασθενείς, τέσσερις παραμένουν νοσηλευόμενοι σε κλινική του νοσοκομείου. Όλοι οι ασθενείς ανέφεραν ότι είχαν καταναλώσει φαγητό σε διάφορα εστιατόρια της περιοχής, γεγονός που υποδηλώνει την πιθανότητα ύπαρξης μολυσμένης παρτίδας τροφίμου, πιθανότατα κοτόπουλου, από κοινό προμηθευτή.

Το νοσοκομείο της Λαμίας έχει επιβεβαιώσει εργαστηριακά την παρουσία σαλμονέλας και έχει ενημερώσει άμεσα τον ΕΟΔΥ. Ο ΕΟΔΥ, με τη σειρά του, έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Φθιώτιδας, η οποία θα ξεκινήσει ελέγχους στα εστιατόρια της περιοχής για τον εντοπισμό της πηγής της μόλυνσης