Κοινωνία

Κατέρρευσε κτίριο στα Πετράλωνα - Αναφορές για εγκλωβισμένους

Κωνσταντίνα Κοσμά
30-06-26

Σήμερα το πρωί, μια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στην οδό Αλκμήνης 22 στα Πετράλωνα, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή και οδηγώντας σε κινητοποίηση των αρχών. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τέσσερις εγκλωβισμένους εντός του κτηρίου, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και της ΕΜΑΚ, έχουν σπεύσει στο σημείο για να πραγματοποιήσουν έρευνες διάσωσης.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων. Οι συνθήκες της κατάρρευσης παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γινόντουσαν εργασίες σε διπλανό κτίριο και ενδεχομένως πειράχθηκαν τα θεμέλια της πολυκατοικίας.

Οι συνθήκες της κατάρρευσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΡΤ, το κτήριο που κατέρρευσε ήταν παλιό και γίνονταν εργασίες ανακαίνισης. Αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τα αίτια της κατάρρευσης, οι εργασίες που πραγματοποιούνταν ενδέχεται να σχετίζονται με το συμβάν. Η κατάσταση του κτηρίου πριν από την κατάρρευση δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά οι αρχές διερευνούν αν υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια για τη στατικότητά του.

Ανταπόκριση των αρχών

Η ανταπόκριση των αρχών ήταν άμεση. Τα διασωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο σημείο και έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Εκπαιδευμένοι σκύλοι έχουν επίσης επιστρατευτεί για να βοηθήσουν στις έρευνες. Παράλληλα, η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή για να διευκολύνει το έργο των διασωστών και να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών.