Κοινωνία

Χανιά: Ομολόγησε ο 43χρονος σπιτονοικοκύρης και υπέδειξε πού έθαψε τη Σταυρούλα Λεβεντάκη

Μαρία Απαλαχίδου
21-06-26

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για την εξαφάνιση της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, καθώς το πρωί της Κυριακής 21 Ιουνίου 2026, εντοπίστηκε η σορός της. Ο 43χρονος υπήκοος Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος ενοικίαζε το σπίτι της και αποτελούσε εξαρχής τον νούμερο ένα ύποπτο, «έσπασε» κάτω από την πίεση των ερευνητών, ομολόγησε το στυγερό έγκλημα και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο της ταφής.

Θαμμένη σε χωράφι 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της
Μετά την καθοδήγηση του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το σώμα της άτυχης γυναίκας θαμμένο σε ένα χωράφι σε αγροτική περιοχή των Χανίων, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την κατοικία της. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ιατροδικαστής, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη μακροσκοπική εξέταση στη σορό προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του θανάτου της.

«Τσακωθήκαμε για το σπίτι και τη μαχαίρωσα» – Δεν πείθει το κίνητρο
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 43χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς τη στιγμή της δολοφονίας, ισχυριζόμενος ότι αφορμή στάθηκαν κάποιες οικονομικές ή άλλες διαφορές που είχαν για το ακίνητο:

«Εγώ την σκότωσα, τσακωθήκαμε για το σπίτι, την έριξα κάτω και την τραυμάτισα με μαχαίρι», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς, προσθέτοντας ότι τη χτύπησε θανάσιμα με το αιχμηρό αντικείμενο.
Ωστόσο, το σενάριο περί οικονομικών διαφορών για το σπίτι δεν φαίνεται να πείθει τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση. Οι αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το ενδεχόμενο να κρύβονται βαθύτερα προσωπικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Από την απόπειρα ενοχοποίησης του αδελφού, στην πλήρη ομολογία
Η ομολογία του 43χρονου βάζει τέλος στις απεγνωσμένες προσπάθειες που έκανε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε επιχειρήσει να κρυφτεί και, όταν εντοπίστηκε, ισχυρίστηκε ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του από το περιβάλλον της 45χρονης, προσπαθώντας μάλιστα να στρέψει τις υποψίες των αρχών προς τον αδελφό του θύματος.

Τα ακλόνητα στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όμως, που εντόπισαν κηλίδες αίματος της Σταυρούλας Λεβεντάκη στο σπίτι και στο όχημά του παρά τον σχολαστικό καθαρισμό που είχε κάνει, δεν του άφησαν περιθώρια ελιγμών. Ο 43χρονος, ο οποίος κρατούνταν ήδη δυνάμει της δίωξης για την κακουργηματική υπόθεση των ναρκωτικών, είναι πλέον αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.