Κοινωνία

Τραγωδία ΠΑΟΚ: Σε κλίμα οδυνηρού σπαραγμού το «τελευταίο αντίο» στους 7 αετούς – Το πρόγραμμα των κηδειών

Κωνσταντίνα Κοσμά
30-01-26

Η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα «παγώνουν» μπροστά στην τελευταία πράξη της ανείπωτης τραγωδίας. Οι σοροί των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στην πατρίδα με C-130 και από σήμερα, Παρασκευή 30/01, ξεκινά το βαρύ οδοιπορικό του αποχαιρετισμού σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πιερία και Βόλβη.

Η συγκλονιστική επιστροφή με C-130 και η στάση στην Τούμπα

Το απόγευμα της Πέμπτης, η άφιξη του στρατιωτικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Περίπου 200 οπαδοί του Δικεφάλου υποδέχθηκαν τους αδικοχαμένους φίλους τους και με μια σιωπηλή μηχανοκίνητη πορεία συνόδευσαν τις σορούς στο γήπεδο της Τούμπας. Εκεί, στο «σπίτι» τους, γράφτηκε ο πρώτος επίλογος με δάκρυα και καπνογόνα που φώτισαν το σκοτάδι της απώλειας.

Πού και πότε θα γίνουν οι κηδείες
Η διαδικασία του αποχαιρετισμού ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο:

Σήμερα, Παρασκευή 30/1:

12:00 μ.μ.: Ιερός Ναός Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.
12:00 μ.μ.: Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία, Αρωνάς Πιερίας.

Αύριο, Σάββατο 31/1:

12:00 μ.μ.: Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Ευκαρπία.
1:00 μ.μ.: Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αλεξάνδρεια Ημαθίας (για τους τρεις νέους της περιοχής - οι σοροί θα βρίσκονται εκεί από τις 11:00 π.μ.).
1:00 μ.μ.: Στεφανινά Δήμου Βόλβης.

Η κατάσταση των τραυματιών: Τα νεότερα από το «Παπαγεωργίου»
Μέσα στο μαύρο σύννεφο του πένθους, υπάρχουν αισιόδοξα νέα για τους τραυματίες που επέζησαν από το μοιραίο τροχαίο στη Ρουμανία:

Key Points της τραγωδίας