Κοινωνία

Βορίζια: Γονάτισε στην καρότσα και κρατούσε το χέρι του νεκρού Φανούρη

Κωνσταντίνα Κοσμά
10-11-25

Σοκαριστικά νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μακελειό στα Βορίζια Ηρακλείου, όπου μέσα σε μόλις δύο λεπτά γράφτηκε ένα από τα πιο αιματηρά επεισόδια των τελευταίων ετών στην Κρήτη.

Οι κάμερες ασφαλείας του χωριού κατέγραψαν καρέ-καρέ το χρονικό της τραγωδίας που σημειώθηκε το πρωινό της 1ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης βγήκε από το σπίτι του στις 11:14. Μέσα σε δύο λεπτά ακούστηκαν πυροβολισμοί και στις 11:16 ένα γκρι τζιπ εγκατέλειπε το σημείο με σκασμένο λάστιχο από τα πυρά.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr, η χήρα του Καργάκη καταγράφεται να τρέχει προς το σημείο της συμπλοκής, ενώ το χωριό έχει βυθιστεί στο χάος. Οι εικόνες που ακολουθούν κόβουν την ανάσα: στις 11:31, ένα λευκό αγροτικό αποχωρεί από τον τόπο του εγκλήματος, με την πόρτα της καρότσας ανοιχτή.

Στην καρότσα διακρίνεται ένας άνδρας γονατιστός, να κρατά το χέρι του αιμόφυρτου Φανούρη Καργάκη, που χαροπαλεύει. Ο οδηγός είναι ο 43χρονος γαμπρός του, ενώ συνοδηγός η σύζυγος του θύματος.

Έρευνες για έξι διαφορετικά όπλα
Η Αστυνομία έχει προφυλακίσει τους δύο άνδρες που επέβαιναν στο όχημα, καθώς θεωρούνται κομβικά πρόσωπα στην υπόθεση. Παράλληλα, εξετάζονται νέα βίντεο που ίσως αποκαλύψουν ποιος πυροβόλησε πρώτος.
Τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπίσει στοιχεία που δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον έξι διαφορετικά όπλα, γεγονός που περιπλέκει την υπόθεση.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει: ποιοι πάτησαν τη σκανδάλη και γιατί το χωριό βυθίστηκε στο αίμα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

 
Νέα ένταση στο χωριό
Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, νέα ένταση σημειώθηκε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, όταν η αδελφή της 56χρονης Ευαγγελίας, που είχε πέσει νεκρή στα ίδια γεγονότα, κατήγγειλε φραστική επίθεση από τη μητέρα του 39χρονου Φανούρη.

«Με είδε και άρχισε να με βρίζει. Μου είπε “βρώμα” και έβρισε τα παιδιά μου», δήλωσε η γυναίκα στο Star. Η Αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να ηρεμήσει η κατάσταση, ενώ υποβλήθηκε επίσημη καταγγελία εις βάρος της μητέρας του Φανούρη.

Ψυχολόγοι στα σχολεία – «Ηχηρές» απουσίες
Το πρωί της ίδιας ημέρας, άνοιξαν ξανά το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο των Βοριζίων, με 40 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, απουσίαζαν τα παιδιά των οικογενειών που εμπλέκονται στη βεντέτα.

Στο σχολείο παρευρέθηκαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από την Αθήνα, καθώς και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Μανώλης Καρτσωνάκης. Το Υπουργείο Παιδείας εξέφρασε στήριξη στις οικογένειες, ενώ η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη επικοινώνησε διαδικτυακά με μαθητές και γονείς, τονίζοντας τη σημασία της ψυχραιμίας και της ενότητας.