Κοινωνία

Δολοφονία Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα: Μαρτυρία–κλειδί και φλεγόμενο όχημα

Μαρία Απαλαχίδου
02-11-25

Η γυναίκα που ήταν μαζί του θεωρείται μάρτυρας–κλειδί στη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα. Το φλεγόμενο όχημα, τα σενάρια διαφυγής και η ανάρτηση της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ για τον άνθρωπο που είχε κατηγορηθεί στην υπόθεση του συζύγου της.

Η δολοφονία του 42χρονου Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα το βράδυ του Σαββάτου (1/11/2025) συγκλονίζει τις αρχές και την κοινή γνώμη. Ο γνωστός bodybuilder και πρώην κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο μπαλκόνι σαλέ όπου διέμενε, με καλάσνικοφ, από δύο τουλάχιστον εκτελεστές που είχαν στήσει καρτέρι.

Η δολοφονία στην Αράχωβα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος βγήκε για λίγο στο μπαλκόνι του πολυτελούς καταλύματος όταν δέχτηκε βροχή πυροβολισμών. Οι δράστες άνοιξαν πυρ από κοντινή απόσταση, «γαζώνοντάς» τον πριν προλάβει να αντιδράσει. Ο Λάλας, φορώντας μόνο ένα σορτσάκι, προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά κατέρρευσε μέσα σε λίμνη αίματος.

Η γυναίκα που βρισκόταν μαζί του στο δωμάτιο θεωρείται πλέον μάρτυρας–κλειδί, καθώς ήταν εκείνη που άκουσε τους πυροβολισμούς και αντίκρισε πρώτη το άψυχο σώμα του. Παραμένει σε κατάσταση σοκ και ακόμη δεν έχει καταθέσει επισήμως στις αρχές.

Το φλεγόμενο όχημα και τα σενάρια διαφυγής
Οι εκτελεστές φέρονται να έφτασαν και να διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα εντοπίστηκε καμένο μέσα σε χαντάκι στην περιοχή Λιβάδι, κοντά στην Αράχωβα. Το σημείο θεωρείται «σημείο μηδέν» των ερευνών, καθώς εκεί οι αστυνομικοί αναζητούν ίχνη DNA και αποτυπώματα.

Τα σενάρια των αρχών περιλαμβάνουν:

Στο σημείο επιχειρούν έμπειροι αξιωματικοί ανθρωποκτονιών, οι οποίοι «σαρώνουν» την περιοχή προκειμένου να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή διαφυγής των δραστών.

Οι έρευνες και τα σενάρια των αρχών
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου που είχε «κλειδώσει» εδώ και καιρό. Ο Λάλας φαίνεται πως γνώριζε ότι ήταν στο στόχαστρο ανθρώπων της νύχτας και γι’ αυτό κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και ελάχιστα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχτηκε επίθεση. Τον Απρίλιο του 2023, είχε γλιτώσει από μαφιόζικη ενέδρα στα Άνω Λιόσια, όταν το όχημά του δέχτηκε δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ. Η θωρακισμένη Mercedes του τότε τον είχε σώσει.

Πλέον, το τμήμα Ανθρωποκτονιών ερευνά δύο άξονες:

Το παρελθόν του Γιάννη Λάλα
Ο Γιάννης Λάλας είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν κατηγορήθηκε ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μαζί με τον αδελφό του.

Τον Ιούλιο του 2024 αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ωστόσο οι επαφές του με ανθρώπους της νύχτας και η εμπλοκή του σε κυκλώματα καυσίμων και καπνικών προϊόντων τον κράτησαν στο επίκεντρο ερευνών.

Τους τελευταίους μήνες φέρεται να είχε αλλάξει “στρατόπεδο”, συνεργαζόμενος με την ομάδα του Έντικ, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Η συγκλονιστική ανάρτηση της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ, μετά τη δολοφονία του Λάλα — του ανθρώπου που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του συζύγου της και αθωώθηκε.

Η ίδια έγραψε:

«Ο θάνατος πονά, τόσο πολύ που ξεσκίζει τα σωθικά. Έμαθα ότι σκότωσαν τον φερόμενο ως δολοφόνο του Γιώργου μου. Προσπαθώ να καταλάβω πώς νιώθω… Ο θάνατος δεν λύνεται με θάνατο».

Σε δεύτερη ανάρτησή της πρόσθεσε:

«Δεν πιστεύω στη θεία δίκη ούτε στην εκδίκηση. Ο θάνατος είναι απώλεια και πόνος για όλους. Εύχομαι αυτή η δολοφονία να γίνει αφορμή να γυρίσουμε την πλάτη στο μίσος και την αλληλοεξόντωση».

Το επόμενο βήμα των ερευνών
Η αστυνομία εστιάζει τώρα στις κάμερες ασφαλείας γύρω από το σαλέ και τη διαδρομή του φλεγόμενου οχήματος, ενώ αναμένονται καταθέσεις από πρόσωπα του στενού κύκλου του 42χρονου — φιλικά, επαγγελματικά και οικογενειακά.

Κομβική θεωρείται η κατάθεση της γυναίκας που βρισκόταν μαζί του, καθώς ενδέχεται να γνωρίζει τις τελευταίες κινήσεις και φόβους του.

Η υπόθεση, με φόντο τα κυκλώματα της νύχτας, χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ένα από τα πιο “βαριά” συμβόλαια θανάτου των τελευταίων ετών.