Μενίδι: Ο δολοφόνος έλεγε την κόρη του πόρνη, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης

17-05-24 | Κοινωνία

Απόλυτα ψύχραιμος και αμετανόητος καθώς δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη για το κακό που προκάλεσε είναι ο δολοφόνος της 40χρονης στο Μενίδι.

Ο 50χρονος δολοφόνος σκότωσε με ένα κουζινομάχαιρο τη μητέρα των δύο παιδιών του στο Μενίδι, όμως παραμένει ψυχρός και χωρίς κανένα σημάδι πως έχει μετανοιώσει για την πράξη του.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ θα απολογηθεί στην Δευτέρα (20/05) στην ανακρίτρια.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης, Βούλα Δημητριάδου μίλησε στο LIVE NEWS για την γυναικοκτονία στο Μενίδι.

«Ήταν μία μαχήτρια ζωής. Χαρακτήριζε την κόρη του π… Της έλεγε πως έχει γίνει σαν τη μητέρα της. Η κακοποίηση των θυμάτων μπροστά τα παιδιά κάνει και τα παιδιά κακοποιημένα. Φαίνεται πως το είχε προσχεδιάζει και είχε κάνει ένα πλάνο στο μυαλό του. Είναι αποφασισμένος.

Ο άνθρωπος αυτός προχώρησε για 5 χλμ. για ποιο αλκοόλ λέμε; Συνήθως οι κακοποιητές βάζουν ένα προσωπείο. Από τα λεγόμενα των αδελφών της έχει πάει πολλές φορές στην αστυνομία. Αυτή η γυναίκα είχε πάρει δάνειο για να πάρει σπίτι, πώς να φύγει μετά να πάει σε δομή;».

Η γυναίκα υπέφερε στα χέρια του όλα αυτά τα χρόνια. «Όταν έγκυος με την κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη», είπε ο αδελφός τους θύματος.

«Έχουν γίνει τρεις σοβαρές μηνύσεις και γύρω στις 40 καταγγελίες. Κάθε εβδομάδα ήμασταν στην αστυνομία. Τον πιάνανε και τον αφήνανε ελεύθερο», είπε η κουνιάδα του θύματος.

Τι υποστηρίζει ο δολοφόνος

Μετά τη γυναικοκτονία χθες τα ξημερώματα, ο καθ’ ομολογία δράστης άφησε το φονικό μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της γυναίκας και κρύφτηκε. Εντοπίστηκε ώρες μετά και στους αστυνομικούς προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους, που τον έκαναν να βάψει τα χέρια του, με αίμα.
«Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αμάξι μου. Εγώ δούλευα και εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά. Χθες το πήρα απόφαση να σκοτώσω την γυναίκα μου. Να κάνω εγώ δύο δουλειές για να μου τα τρώει;», ανέφερε ο δράστης της γυναικοκτονίας.  

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομολογεί και περιγράφει τα όσα έγιναν καρέ – καρέ. Με την κόρη του να βλέπει τη μητέρα της νεκρή για ώρες στο πεζοδρόμιο.

«Ξύπνησα το πρωί και πήγα στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήξερα ότι περνάει από εκεί στις 05.30 το πρωί. Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω. Στη συνέχεια έφυγα με τα πόδια και πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Έκατσα λίγο εκεί και μετά πήγα με τα πόδια στην οικοδομή και ήπια κάτι μπύρες μέχρι που τελικά με συνέλαβαν».

Οι τρεις καταγγελίες στην Αστυνομία

Παρά τις τρεις καταγγελίες της αδικοχαμένης γυναίκας στην αστυνομία, ο 50χρονος όχι μόνο συνέχιζε να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά απτόητος την παρακολουθούσε με στόχο πάντα της επιτεθεί ύπουλα, με την πρώτη ευκαιρία.

«Γενικότερα δεν ήμασταν ποτέ καλά, με είχε απειλήσει πολλές φορές και με είχε βαρέσει επίσης. Έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά, αλλά όχι όλα. Εδώ και μία εβδομάδα, τον έχω δει ότι με παρακολουθεί, κάθεται με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι μου και δεν γνωρίζω τον λόγο», φαίνεται να είχε δηλώσει το θύμα στην αστυνομία.

Πριν από 11 ημέρες, ο 50χρονος εξαπολύει ακόμα μια επίθεση στη γυναίκα που τον έκανε πατέρα και του χάρισε δύο παιδιά.  

Το θύμα είχε καταθέσει στην αστυνομία: «Χθες 6/5 και περί ώρα 23.30 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αυτοκίνητό του. Τον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί είναι εδώ και άρχισε να με βρίζει. Ήταν μεθυσμένος και είχε πολλά κουτάκια μπύρας μέσα στο αυτοκίνητό του. Πήγα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από τον λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου που ήταν κοντά, πήρε τηλέφωνο το ”100”».

«Ξέρω ότι παλιά είχαν προβλήματα. Την ενοχλούσε παλιά και χωρίσανε. Ήταν χωρισμένοι. Έπινε, ήταν άγριος και τα λοιπά. Πολλές φορές έσπρωχνε τη μικρή, είχε χτυπήσει και το παιδί. Ας είναι η τελευταία», είπε ο ξάδελφος του δράστη.

Ξεσπά η ξαδέρφη του δράστη στο Live News

Στο Live News μίλησε ξαδέρφη του δράστη όπου δήλωσε μεταξύ άλλων για τον 50χρονο δράστη της γυναικοκτονίας ότι δεν έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη.

«Έπρεπε να μην τον είχαν βγάλει τότε που τον πιάσανε, ήταν πριν μία εβδομάδα μέσα, από όσο ξέρω ήταν μέσα την ημέρα του Πάσχα. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό κάθε αρρωστημένου ανθρώπου. Δεν μπορώ. Τα παιδιά είναι μεγάλα τώρα, ξέρουν τι κάνουν και η ίδια η κόρη τους έχει κάνει μήνυση και καλά έχει κάνει. Απλά κλαίω σπίτι μου για την κοπέλα και τα παιδιά. Ξέρω την κοπέλα, την ήξερα πάρα πολύ καλά.

Τι λένε οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου για τα μέρη της γυναικοκτονίας

Υπάλληλοι του ξενοδοχείου που έμεινε ο 50χρονος, ανέφεραν πως πήγαινε συχνά το τελευταίο διάστημα και είχαν μάθε πως αντιμετώπιζε προβλήματα με το ποτό.

«Ξέραμε ότι έπινε αλκοόλ πολύ, χώρισε με την γυναίκα του. Κι ήταν η τελευταία φορά που τον είδα κιόλας. Απλώς είναι από το χωριό μου, βρισκόμαστε λόγω χωριού. Ήξερα μετά ότι στην οικογένεια δεν πάει καλά, μέχρι και ξύλο είχε πέσει, και στην αστυνομία είχε πάει πολλές φορές. Έκανα πέρα», είπε ο ξάδελφος του δράστη.

Ειδικά για την ημέρα που έγινε η γυναικοκτονία υπάλληλος του ξενοδοχείου περιέγραψε στο Live News:

«Πήρε το κλειδί πήγε επάνω, εγώ δεν ήξερα τι γίνεται. Ήταν και πριν εδώ, ήταν πελάτης. Δούλευε κάπου λέει και μένουν εδώ. Δούλευε σε οικοδομή, σε ταβέρνα κάπου εκεί, δυο δουλειές έκανε. Πάντα έπαιρνε διαφορετικά δωμάτια γιατί δεν ήξερε αν θα έρθει, αν δεν θα
έρθει. Χθες ήρθε κανονικά όπως πάντα. Μου ζήτησε το κλειδί, πήγε επάνω, μετά κατέβηκε, πλήρωσε, κάπου έφυγε. Μετά ξαναγύρισε, πήγε πάλι επάνω».

Ερωτηθείς ο υπάλληλος πώς έφτασε στο ξενοδοχείο ο δράστης, αν ήταν με τα πόδια ή το αυτοκίνητο απάντησε «με τα πόδια».

Και πρόσθεσε: «Οχτώ η ώρα ήρθε, το πρωί. Ήταν καθαρός. Φορούσε μαύρο παντελόνι, μπλούζα, κόκκινο γιλέκο, καπέλο».

Όσον αφορά τον δράστη τόνισε: «Εκεί μέσα να ψοφήσει, αν ήταν άντρας θα είχε κάνει και το έγκλημα το δικό του εκεί μπροστά. Εκεί να ψοφήσει, δεν έχει κανέναν δίπλα του, εκεί».

Η στιγμή που ο δολοφόνος σταματά για μπύρες στο περίπτερο μετά το φονικό, παρουσιάζεται από το Live News.

Πηγή: newsit.gr