Κοινωνία

Δραματικό ντόμινο με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών - Ζευγάρια θέλουν να μάθουν αν είναι γονείς των μωρών

Κωνσταντίνα Κοσμά
16-08-23

Ένα απίστευτο ντόμινο εξελίξεων και αναστάτωση σε πολλά ζευγάρια, έχουν φέρει οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που εξαρθρώθηκε στα Χανιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζονται ζευγάρια που υποστηρίζουν ότι είχαν απευθυνθεί στο κέντρο και στον 73χρονο μαιευτήρα -ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος εμπορίας βρεφών- ζητώντας να μάθουν εάν αυτά τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις παρένθετες μητέρες, είναι δικά τους.

Επίσης, η αστυνομία ερευνά επίσης την ποσότητα των ωαρίων που έχουν αφαιρεθεί από τις γυναίκες που είχαν απευθυνθεί στο συγκεκριμένο κέντρο, γιατί ερευνούν εάν πρόκειται πίσω από αυτή την υπόθεση και κύκλωμα εμπορίας ωαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, στα Χανιά, μια γυναίκα, γεωργιανής καταγωγής, γέννησε δίδυμα, όμως πρόκειται για την παρένθετη μητέρα με την οποία φαίνεται να συνεργάστηκε το κύκλωμα των παράνομων υιοθεσιών. 
Αυτό θα διαπιστωθεί, μετά από εξέταση DNA σε γονείς. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις πληροφοριες, ακόμα ένα ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ DNA.

Χανιά: «Παγώνει» κάθε διαδικασία υιοθεσίας ή αναδοχής λόγω του κυκλώματος
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα Χανιά, καθώς προς το παρόν «παγώνουν» όλες οι διαδικασίες για υιοθεσία ή αναδοχή παιδιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το neakriti.gr, μια σειρά από εξωσωματικές που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και ένα σύνολο γυναικών που περίμενε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αναβάλλονται προς το παρόν, καθώς χθες παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας με την υπογραφή του Υπουργού, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετίζεται με την προκαταρκτική έρευνα που είναι σε εξέλιξη και στην οποία έχει κληθεί ο κ. Βραχνής να δώσει ανωμοτί κατάθεση για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρεται να είναι τα εξής: