Μαθηματικά, Πανελλήνιες 2023: Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα. Σχόλια

06-06-23 | Κοινωνία

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών για τους υποψηφίους από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και Οικονομίας - Πληροφορικής στις πανελλήνιες 2023, είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της ύλης.

Τα θέματα χαρακτηρίζονται ευκολότερα από τα περσινά. Καλύπτουν ευρύ μέρος της ύλης και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνιες 2023: Εύκολα ή δύσκολα τα θέματα σε Αρχαία, Βιολογία, Μαθηματικά;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχολιασμό του Ακαδημαϊκού Υπευθύνου Θετικών Σπουδών του Ομίλου Φροντιστηρίων Νέο Τσίμο Βασίλειο, το Α θέμα κρίνεται βατό με ερωτήματά που δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τους υποψηφίους.

Το Β θέμα αφορά βασικές έννοιες και μεθοδολογίες της ανάλυσης πανομοιότυπης και παρόμοιας δυσκολίας όπως των προηγούμενων ετών.

  
Στο Γ θέμα αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας όμως οι προετοιμασμένοι μαθητές δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα κατά την επίλυση του.

 

Το Δ1 λύνεται με χρήση κλασικής διδαχθείσας μεθοδολογίας ενώ τα επόμενα ερωτήματα απαιτούν κριτική σκέψη και συνδυασμό θεωρημάτων και εννοιών της διδαχθείσας ύλης.

Το madata.gr θα σας παρέχουν έγκαιρα και έγκυρα τα θέματα και τις απαντήσεις στις φετινές Πανελλήνιες.

Δείτα τις απαντήσεις ΕΔΩ

ΚΑΙ ΕΔΩ