Πως ταξιδεύουμε με αεροπλάνα; Τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Πώς ταξιδεύουν τα παιδιά άνω των 12 ετών; Νέα ΚΥΑ

16-07-21 | Κοινωνία

Σύμφωνα με σχετική Κυβερνητική απόφαση, επιτρέπονται πλέον σε όλους οι αεροπορικές μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Ιδιαίτερες προϋποθέσεις ισχύουν για όλους τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς τους νησιωτικούς προορισμούς έως 17.07.21 (06.00 τo πρωί). Όλοι οι επιβάτες που αναχωρούν από αεροδρόμια της ενδοχώρας προς τα Ελληνικά νησιά οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνουν και παιδιά από δώδεκα (12) ετών και άνω.

Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με την μοριακή μέθοδο (PCR) και Rapid Test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης έντυπα ή ηλεκτρονικά. Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στο εξωτερικό και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν ισχύουν για την πτήση επιστροφής από αεροδρόμια των Ελληνικών νησιών προς την ενδοχώρα.

ΝΕΑ ΚΥΑ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 44779 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κο-ρωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 26 Ιου λίου 2021 και ώρα 6:00.