Λινού: Oι ΜΕΘ είναι περιορισμένες - Eνδεχόμενο νοσηλείας σε γειτονικές χώρες

30-10-20 | Κοινωνία

Σε νεότερες δηλώσεις της, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού άφησε ανοικτό το Ενδεχόμενο νοσηλείας ασθενών του κοροναϊού σε γειτονικές χώρες.

Για το ενδεχόμενο να μεταφέρονται ασθενείς σε γειτονικές χώρες προκειμένου να νοσηλευτούν μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Αναφερόμενη στην εστίαση, επισήμανε πως «όλες οι διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι η εστίαση είναι εστία μετάδοσης και η ενίσχυση του delivery catering επιβάλλεται».

«Δεν γίνεται να συνωστίζονται και στα μέσα και στους χώρους εργασίας», κάνοντας λόγο για τηλεργασία στο 90% των εργαζομένων και «κουπόνια σε όσους δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι».

Ως προς τις προσπάθειες να μην κλείσει εντελώς η εστίαση, υπενθύμισε ότι ήδη ανακοινώθηκε η επιδότηση για θερμάστρες εξωτερικού χώρου ώστε να παραταθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων.

Για το ενδεχόμενο νοσηλειών σε γειτονικές χώρες, η καθηγήτρια ανέφερε ότι «οι κλίνες στην Ελλάδα είναι πολλές, οι ΜΕΘ είναι περιορισμένες», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νοσηλειών σε γειτονικές χώρες, επισημαίνοντας:

«Είμαστε μια ενιαία χώρα, ο κίνδυνος είναι παγκόσμιος όσο μπορούμε να μειώσουμε τη διασπορά ακόμα και σε ένα χωριό, τους βοηθάμε όλους».

Ως προς το πότε θα τελειώσουμε με τον κοροναϊό, η ίδια σημείωσε πως «θα καθαρίσουμε όταν εμβολιαστούμε σε μεγάλο ποσοστό, μέχρι τότε μπορούμε να μεταθέσουμε το ζήτημα για καλύτερες εποχές και να κερδίσουμε χρόνο για ενίσχυση της υγείας».

 

medlabgr