Ο γιατρός μαϊμού θα έχτιζε κλινική στη Γλυφάδα - Νέες αποκαλύψεις για την δράση του

19-06-20 | Κοινωνία

Ελπίδα, ονόματα διασημοτήτων, πελατεία επιφανής και γνωστή. Αυτά είναι τα δομικά υλικά που συγκροτούν την προσωπικότητα του περίφημου γιατρού και πιλότου μαϊμού, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 47χρονος ευφυής απατεώνας, έχει πλέον στο παλμαρέ του εκτός από τις ιδιότητες που προσέδιδε στον εαυτό του και τον μισό ποινικό κώδικα αφού διώκεται για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Ο συλληφθείς παρίστανε τον γιατρό κι έπειθε τους ασθενείς με βαριές ασθένειες να διακόψουν τις θεραπείες τους, με αποτέλεσμα δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών, και ένας 78χρονος να χάσουν τη ζωή τους.

Η έρευνα για τον εμφανιζόμενο ως γιατρό νευροογκολόγο – νευροχειρούργο – φυσιοπαθητικό διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο για να φτάσουν οι αρχές στα ίχνη του επιστήμονα-φαντομά που συστηνόταν και ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Πως ψάρευε τους πελάτες του

Με το προφίλ ενός πιστού και ανθρωπιστή γιατρού, ο εμφανιζόμενος ως "Νίκος Κοντός" ψάρευε πελάτες μέσα από τα μοναστήρια, εκεί που κατέφευγαν οι απελπισμένοι γονείς και άρρωστοι, αναζητώντας κάθε είδους θεραπεία για τα παιδιά τους.

Εκεί παρουσίαζε το εντυπωσιακό βιογραφικό του αλλά και την πλούσια πελατεία του που συμπεριελάμβανε μέχρι και τον Σουμάχερ. Χρησιμοποιώντας ονόματα γνωστών, διάσημων, επιχειρηματιών έπειθε τον απλό κόσμο να ακολουθήσει μια θεραπεία με βότανα που διαρκούσε πέντε μήνες, τους απέφερε χιλιάδες ευρώ και θα έκανε το αναμενόμενο θαύμα. Τα βότανα τα προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Ο γιατρός - μαϊμού αναλάμβανε τη συνοδεία ασθενών αλλά και τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές, το συντονισμό χωρίς τη συμμετοχή του. Χορηγούσε δικά του "φάρμακα" σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξιδεικευμένα φάρμακα από Ελβετία. Οι απάτες του μπορεί να έμεναν στο σκοτάδι αν ο 47χρονος δε ζητούσε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας όπου και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο 47χρονος βέβεια, όταν κρεμούσε την ιατρική μπλούζα γινόταν ένστολος και έτσι εμφανιζόταν στη γειτονιά του.

Πως εξαπάτησε επιφανείς και έξυπνους επιχειρηματίες

Ο 47χρονος γιατρός παρίστανε τον άνθρωπο κλειδί και έμπιστο επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων και δε δίστασε μάλιστα να παρουσιαστεί ως γιατρός με περγαμηνές ακόμα και σε πρόεδρο Εφετών, όπως αναφέρει το dikastiko.gr.

Η ατζέντα του διαφημιζόταν ότι είχε πολιτικούς, δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Για τις ανάγκες της απάτης του γινόταν και μεσίτης με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία, ενώ μετατρεπόταν και σε στρατιωτικό γιατρό, που υποσχόταν ακόμα και μεταθέσεις.

Βέβαια από τα παραμύθια του που γινόντουσαν πιστευτά στα θύματα του δεν έλειπαν και οι σχέσεις του άλλοτε εξ αγχιστείας και άλλοτε εξ αίματος με γνωστή εφοπλιστική οικογένεια, που είτε ο ίδιος ήταν ανιψιός είτε η γυναίκα του, η οποία φέρεται ως δεξί του χέρι στις απάτες του.

Από τα ελληνικά μοναστήρια στην κλινική του …Βατικανού

Εκτός από το Άγιον Όρος η χάρη του ψευτογιατρού έφτασε μέχρι το Βατικανό απ’ όπου πήρε της ευλογία του Πάπα για την κατασκευή κλινικής στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος μαζί με συνεργούς, κατάφερε να εξαπατήσει και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και να του αποσπάσει 52 εκατομμύρια ευρώ διότι είχε, δήθεν, στην κατοχή του αρχεία της CIA και θα του πωλούσε δορυφορικά συστήματα. Μάλιστα τον έπεισε και ναύλωσε αεροπλάνο για να φέρει επενδυτές από την Κίνα. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο γιατρός και το ξίφος του ταξίαρχου

Καθώς οι αποκαλύψεις που είναι πολλές φορές κωμικοτραγικές έρχονται στο φως της δημοσιότητας με καταιγιστικό ρυθμό, αποκαλύφθηκε πως ο "γιατρός" φέρεται να είχε πείσει γιατρό πως θα τον κάνει διευθυντή στην κλινική στη Γλυφάδα που θα έχτιζε το Βατικανό. Επίσης, φέρεται να τον είχε πείσει ότι θα μεσολαβούσε, ώστε ο γιατρός να μετακληθεί στην ελληνική αστυνομία.

Γι’αυτό το λόγο μάλιστα ο κανονικός γιατρός είχε αγοράσει μέχρι και στολή Ταξιάρχου ενώ ο 47χρονος του είχε φέρει και ένα ξίφος για την ορκωμοσία! Ακόμα ένας γιατρός που εργαζόταν σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και του οποίου η μητέρα ήταν ασθενής τον εμπιστεύθηκε. Πληροφορήθηκε μάλιστα από συνάδελφό του που υπηρετεί στο ΕΣΥ ότι υπάρχει ένας διαπρεπής επιστήμονας που χρησιμοποιεί κοκτέιλ φαρμάκων. Παρήγγειλε τα σκευάσματα έναντι 700 ευρώ και στη συνέχεια γνωρίστηκε με τον 47χρονο, ο οποίος συχνά πυκνά πήγαινε για εξετάσεις τα θύματά του στο συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο.

Και ενώ οι αποκαλύψεις για τη δράση του συνεχίζονται οι αστυνομικοί τις τελευταίες ώρες δέχθηκαν δύο τηλεφωνήματα από άτομα που ίσως έπεσαν στα δίχτυα του 47χρονου και δεν αποκλείουν με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι που έκαναν το λάθος να τον εμπιστευτούν.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καλεί από χθες όσους γνωρίζουν στοιχεία για τη δράση του γιατρού να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

 

thetoc