Σοκάρει η μαρτυρία της 12χρονης στη Μάνη: Μας βρήκε στο κρεβάτι η μαμά και με χτύπησε

30-10-19 | Κοινωνία

Μπαμπά αποκαλούσε τον ιερέα η 12χρονη η οποία ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά τόσο από τον ίδιο όσο και από τον παππού της.

Οι λεπτομέρειες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star γι΄αυτή την περίεργη υπόθεση στη Μάνη, είναι ανατριχιαστικές. Από τη μία υπάρχει μία ιατροδικαστική εξέταση που δε δείχνει κακοποίηση. Από την άλλη η ανήλικη έχει περιγράψει στις καταθέσεις της με ακρίβεια τον εφιάλτη που φέρεται να βίωνε.

«Μας βρήκε στο κρεβάτι η μαμά και με χτύπησε»

Η 12χρονη άνοιξε για πρώτη φορά την ψυχή της τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ φιλοξενούταν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Είχε καταγγείλει τόσο τον ιερέα όσο και τον παππού της. Στην κατάθεσή της είχε πει.

«Ο μπαμπάς Ν....ήρθε χωρίς το παντελόνι  και το εσώρουχο και μου έβγαλε το παντελόνι και το κιλοτάκι μου και μου έκανε κάτι κακό και εγώ πονούσα. Αυτό έχει γίνει και μία άλλη φορά. Μετά ήλθε η μαμά στο σπίτι και μας βρήκε στο κρεβάτι. Είπε “τι κάνετε εκεί;” Εγώ της είπα οτι “”ο Ν...το έκανε αυτό με το ζόρι” .Η μαμά μετά με χτύπησε με τα χέρια της. Αυτά που μου έκανε ο ιερέας μου τα είχε κάνει και ο παππούς Θ...»

Mέσα από τη φυλακή ο ιερέας που αρνείται τα πάντα, απάντησε στις κατηγορίες, λέγοντας:

«Ουδέποτε έμεινα εγώ μόνος με το παιδί και ουδέποτε είπα στο παιδάκι να έρθει στο δικό μου δωμάτιο. Εγώ το παιδάκι το περιέβαλα με στοργή και αγάπη. Το διάβαζα γιατί δεν είχε πάει ποτέ σχολείο το παιδί αυτό. To έχουν μπλέξει το παιδί. Το έχουνε βάλει και πιθανόν το 90% είναι η μητέρα, γιατί αυτό από την πρώτη στιγμή και σε μένα και στην κόρη μου είχε εκφράσει ότι το είχε πειράξει σεξουαλικά ο παππούς».

 Τι λέει η κόρη του κατηγορούμενου ιερέα

Η κόρη του προσωρινά κρατουμένου ιερέα μιλώντας στο OPEN υποστήριξε πως ο ίδιος ο πατέρας της μαζί με την αδελφή της, πήγαν την 12χρονη στο Χαμόγελο του Παιδιού καθώς η μητέρα της ανήλικης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομείο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ίδιος ο πατέρας μου πήγε το παιδί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” μαζί με την αδελφή μου. Πώς είναι δυνατόν ο “βιαστής” να πήγε ο ίδιος το παιδί που υποτίθεται ότι κακοποίησε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”»;

Την ίδια ώρα από το Χαμόγελο του Παιδιού πάντως διευκρινίζουν πως η 12χρονη κατέληξε στον οργανισμό κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Η κόρη του ιερέα υποστηρίζει πως όλες οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες από την μητερά της 12χρονης: «Είναι αθώος ο πατέρας μου και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα μου.

Μεγάλωσε έξι παιδιά. Τα πέντε είναι κορίτσια. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος στα 57 του χρόνια να γύρισε και να έκανε αυτήν την πράξη από τη στιγμή που έχει μεγαλώσει τόσα κορίτσια. Πηγαίναμε φίλες στο σπίτι μας και να μην έχει δείξει κάτι».

Σημειώνεται ότι ο ιερέας βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης και από την υπεράσπιση του επισημαίνεται πως δεν ήταν εκείνος που κακοποίησε το κορίτσι, αλλά άλλο άτομο από το συγγενικό της περιβάλλον.