Αξιωματικός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κρατείται στην Κάλυμνο

13-08-19 | Κοινωνία

Στο αστυνομικό τμήμα της Καλύμνου κρατείται αξιωματικός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε στο news.gr καλά πληροφορημένη πηγή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Τούρκος αξιωματικός βρίσκεται εκεί από την Δευτέρα και έχει ζητήσει άσυλο.

Να υπενθυμίσουμε πως πλέον ο αριθμός των Τούρκων που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και τις διώξεις που επακολούθησαν σε βάρος όσων υπάρχει η υποψία και μόνο πως εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και κατά προέκταση στην απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, πλέον ανέρχεται σε εκατοντάδες.

Αυτό όμως που αξίζει να επισημανθεί είναι πως η τουρκική αεροπορία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα μέσα από αυτή την κατάσταση καθώς όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στις αρχές του 2019 «ήδη είχαμε πρόβλημα με τον αριθμό των πιλότων ωστόσο μετά αυτός μειώθηκε κατά 80%. Ως αποτέλεσμα μετά ένας πιλότος κάνει την δουλειά για πέντε».

Πηγή: newsbeast.gr