Λαμία: Διαγραφή χρέους 150.000 ευρώ για οικογένεια δανειοληπτών

10-09-18 | Κοινωνία

Το Ειρηνοδικείο Λαμίας εξέδωσε ακόμη μια απόφαση σταθμό για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αφού έκανε  δεκτή  αίτηση οικογένειας δανειοληπτών περί υπαγωγής τους στο "Νόμο Κατσέλη" καθώς αποδείχτηκε η μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Με την συγκεκριμένη απόφαση επετεύχθη διαγραφή χρέους ύψους 150.000,00 ευρώ και προστατεύθηκε τόσο η κύρια κατοικία των δανειοληπτών όσο και η λοιπή ακίνητη και κινητή περιουσία τους.

Ο δικηγόρος Χρήστος Τσάβαλλος, που χειρίστηκε την συγκεκριμένη υπόθεση δήλωσε στο LamiaReport:

«Ειδικότερα  μετά από μία ενδελεχή διαδικασία  το Ειρηνοδικείο Λαμίας  έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των εντολέων μου-δανειοληπτών εκδίδοντας μία απόφαση σταθμό για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με την οποία  διετάχθη  η διαγραφή δανειακών οφειλών ύψους 150.000,00 ευρώ με προστασία της συνολικής ακίνητης  και  κινητής περιουσία τους.

Η εν λόγω απόφαση ξεχωρίζει αφενός μεν για το μεγάλο ύψος των οφειλών που διεγράφησαν, αφετέρου  δε  διότι κρίθηκε ως πραγματική  η αδυναμία των εντολέων μου να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις λόγω της οικονομικής κρίσης».

 

lamiareport