Μοιραία ανάβαση για 50χρονο ορειβάτη στον Όλυμπο

13-08-18 | Κοινωνία

50χρονος ορειβάτης από τη Χαλκίδα «έσβησε» στα μονοπάτια του Ολύμπου

Στο αγέρωχο βουνό των θεών, κάνοντας το αγαπημένο του άθλημα, έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο 50χρονος ορειβάτης Θανάσης Αναστασιάδης από τη Χαλκίδα, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στα μονοπάτια του Ολύμπου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο 50χρονος, που είχε αδυναμία στην ορειβασία και την ορεινή πεζοπορία, συμμετείχε στην ομάδα που συγκρότησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας για να κάνει ένα διήμερο πεζοπορίας και αναβάσεων στα μονοπάτια του πιο ψηλού βουνού της χώρας, από την Παρασκευή ως την Κυριακή.

Στο μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η ομάδα όπου συμμετείχε βρισκόταν στη θέση Πέρασμα του Γιόσου, ο Θανάσης Αναστασιάδης ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Οι σύντροφοί του κάλεσαν άμεσα βοήθεια και στο σημείο έφτασαν η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Παράλληλα κινητοποιήθηκε τετραμελές κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από το καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης» για να βοηθήσει. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο όπου είχε καταρρεύσει ο 50χρονος του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως δυστυχώς δεν επανήλθε.

Στη συνέχεια ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στη θέση Πριόνια, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αν και ο ίδιος δεν είχε διαπιστώσει κάτι που να τον αποτρέπει να απολαμβάνει τις δύσβατες πλαγιές και τα περάσματα του Ολύμπου.