Νέα σύλληψη για την δολοφονία του ζευγαριού στη Λευκωσία

29-04-18 | Κοινωνία

Ο 22χρονος που είναι το νέο άτομο που συνελήφθει για το διπλό φονικό του ζεύγους , βρίσκεται ένώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου αυτή την ώρα.

Ο  22χρονος συνελήφθηκε το βράδυ του Σαββάτου, για την υπόθεση της διπλής στυγερής δολοφονίας του ζεύγους, στον Στρόβολο.

Τον ύποπτο ενώπιον του Δικαστηρίου παρουσιάζει ο επικεφαλής του ΤΑΕ Αρχηγείου Λευκωσίας και επικεφαλής των ερευνών. Ο ανακριτής στην ένορκο δήλωση του επαναλαμβάνει τα γεγονότα δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου έτσι όπως έχουν παρουσιαστεί και στις προηγούμενες δυο διαδικασίες προσωποκράτησης των τριών υπόπτων που έχουν συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 22χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου.

Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό κράτηση ακόμη τρία πρόσωπα ηλικίας 33, 22 και 23 ετών.

Αλληλοκατηγορούνται τα δύο αδέλφια για το διπλό φονικό στην Κύπρο - Ο ρόλος της 21χρονης

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ο 23χρονος και η 21χρονη συμβία του, που κατονομάστηκαν από τον 33χρονο ετεροθαλή αδελφό του, ο οποίος με την κατάθεσή του έφερε ντόμινο εξελίξεων και τελικά την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια το ζευγάρι, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στο προάστιο Στρόβολος στην Λευκωσία, την Πέμπτη (19.04.2018).

Ανακρινόμενος ο Λοϊζός Τζιωνής υπέδειξε μάλιστα στους αστυνομικούς που είχε κρύψει τα ρούχα που φορούσε τη νύχτα του φόνου αλλά και το φονικό όπλο.

Ακολούθως η αστυνομία εντόπισε τα ρούχα και το φονικό όπλο στο σπίτι του πατέρα του 33χρονου στην Αγλαντζιά.

Ο μόλις 15 ετών υιοθετημένος γιος του ζεύγους που δολοφονήθηκε, έζησε τον τρόμο, αφού βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και ήρθε αντιμέτωπος με τους αδίστακτους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυπριακά μέσα ενημέρωσης, στο δικαστήριο, ο 23χρονος είπε ότι ο αδελφός του λέει ψέματα.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει νέα τεκμήρια: ένα ρόπαλο, κορδόνια παπουτσιών, ένα ξίφος, ενώ αναζητά μια κουκούλα ή σκούφο. Ακόμη, βρέθηκαν σημειώσεις στο αυτοκίνητο του 33χρονου, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- εντοπίστηκαν μώλωπες στον 23χρονος και στην 21χρονη εκχυμώσεις στην πλάτη, που εκτιμάται ότι είναι 3-4 ημερών.

Ο υπαστυνόμος Κουμέτος Κουμέτου ανέφερε στο δικαστήριο πως υπάρχει εύλογη υποψία ότι οι δύο ύποπτοι ενέχονται στη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας, διάρρηξης και κατοχής επιθετικού όπλου.

Η 21χρονη πήγε στον ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο της.

Αναμένονται νέες εξετάσεις για DNA, προκειμένου να «δέσουν» οι αστυνομικοί την υπόθεση μετά και την ομολογία του δράστη.

Στην κατάθεσή του, ο 33χρονος που είχε αρχικά συλληφθεί από την πρώτη στιγμή είπε ότι γνώριζε πολλά και μίλησε για το στυγερό έγκλημα συγκλονίζοντας την Κύπρο και το Πανελλήνιο.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο 15χρονος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους, αναγνώρισε τον 33χρονο ύποπτο και έδωσε κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, παρουσία παιδοψυχολόγων.

Για την 21χρονη κατατέθηκε στο Δικαστήριο ότι εντοπίστηκε γενετικό υλικό της σε ένα ξίφος και στο ζεύγος των παπουτσιών του 33χρονου, που βρέθηκαν στη σκηνή του φόνου. Κανένας από τους δύο δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για την προφυλάκιση τους.

 

sigmalive