Κοινωνία

Λιμενικό: Τουρκικό σκάφος παρεμπόδισε δεν έγινε προσπάθεια εμβολισμού

-
04-04-18

Για παρεμπόδιση και όχι για απόπειρα εμβολισμού του σκάφους του Λιμεναρχείου της Χίου από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, κάνουν λόγο πηγές του Λιμενικού.

Στελέχη του Λιμενικού ξεκαθαρίζουν πως το περιστατικό συνέβη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δεν επιχειρήθηκε εμβολισμός ελληνικού σκάφους από το τουρκικό.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10 το πρωί, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους 611 του Λιμεναρχείου Χίου που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.

Με βάση το ρεπορτάζ, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρέμεινε για αρκετή ώρα στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Έλληνες λιμενικοί, αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου μπόρεσαν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι του νησιού.

politischios.gr.