Κοινωνία

Νέα τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

-
19-07-17

Νέα τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης (19/07/2017)   το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, από τη Χίο στη νήσο Παναγιά.

«Πετάτε πάλι σε τουρκικό εναέριο χώρο!», ανέφεραν οι Τούρκοι χειριστές ραντάρ στον πιλότο του ελικοπτέρου.

Οι πιλότοι που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην περιοδεία του στα ακριτικά νησιά, άκουσαν στις 09:35 σήμερα το πρωί και στις 09:37 δυο φορές τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι πετούν μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο!

Την ώρα εκείνη πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών, η οποία έχει βρεθεί τα τελευταία δυο χρόνια στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας.

Οι πιλότοι δεν απάντησαν στη νέα τουρκική πρόκληση και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους σύμφωνα με το armynews.net.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσγειώθηκε ασφαλώς στη νήσο Παναγιά και παρακολούθησε ενημέρωση στο στρατιωτικό φυλάκιο.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο που οι Τούρκοι προβαίνουν σε μια τέτοια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του κ. Παυλόπουλου.

Το ίδιο έγινε και εχθές Τρίτη (18/07/2017) την ώρα που το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας και την ηγεσία του Στρατού, βρισκόταν πάνω από τα Δωδεκάνησα, χειριστές τουρκικών ραντάρ προειδοποίησαν ότι το αεροπλάνο παραβιάζει τουρκικό εναέριο χώρο.

Το αεροσκάφος αγνόησε την τουρκική πρόκληση και συνέχισε την πορεία του. Όταν οι κ.κ. Παυλόπουλος, Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, για να μεταβούν στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, οι Τούρκοι επανήλθαν: «Αλλάξτε πορεία. Βρίσκεστε εντός του τουρκικού FIR».

Σύμφωνα με πληροφορίες, του newsbomb, η κίνηση των Τούρκων προκάλεσε τον εκνευρισμό τόσο του κ. Παυλόπουλου όσο και των υπόλοιπων επιβαινόντων. Τόνιζαν μάλιστα πως η κατάσταση με τους Τούρκους έχει ξεφύγει, επισημαίνοντας πως βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης.

Και σε αυτή την περίπτωση, το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Άμυνας αγνόησε τους Τούρκους και συνέχισε κανονικά την πορεία του προς Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο.

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα: Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί

Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τους Φούρνους μετά την παρενόχληση του αεροσκάφους του ΠτΔ

Η Τουρκία επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση. Στέλνει το Τσεσμέ στο Καστελόριζο