Πολιτική

Ο Γιώργος Λιάγκας τοποθετήθηκε για την κίνηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή

Κωνσταντίνα Κοσμά
16-10-26

Ο Γιώργος Λιάγκας θεώρησε πρόσφορο να τοποθετηθεί δημόσια και με έντονο τρόπο για μία συγκεκριμένη κίνηση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία έλαβε χώρα εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο παρουσιαστής εξέφρασε την οργή του και την αντίδρασή του, ξεσπώντας στον αέρα της εκπομπής του σήμερα, αναφορικά με το περιστατικό όπου ο πρόεδρος κόμματος επέδειξε οστά νεκρών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών.

Η ενέργεια του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή

Η κίνηση που προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα αφορά τον Κυριάκο Βελόπουλο και την παρουσίαση οστών νεκρών. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος κόμματος προέβη σε αυτή την ενέργεια μέσα στην αίθουσα της Βουλής, κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Τα οστά που επέδειξε ο Κυριάκος Βελόπουλος ανήκαν σε άτομα που σκοτώθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η πράξη αυτή, η οποία συνίστατο στην επίδειξη ανθρώπινων οστών εντός του ανώτατου νομοθετικού σώματος της χώρας, αποτέλεσε το επίκεντρο της κριτικής. Η παρουσίαση των οστών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών από τον Κυριάκο Βελόπουλο στη Βουλή κρίθηκε από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή ως ένα γεγονός που απαιτούσε δημόσια τοποθέτηση.

Το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα στον αέρα

Ο Γιώργος Λιάγκας δεν δίστασε να εκφράσει τη διαφωνία του, την οργή του και την έντονη δυσαρέσκειά του για την ενέργεια του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο παρουσιαστής θεώρησε απαραίτητο να πάρει θέση επί του θέματος, αναφερόμενος σε αυτό κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της εκπομπής του. Το ξέσπασμά του μεταδόθηκε στον αέρα σήμερα, μεταφέροντας το μήνυμα της απόλυτης δυσαρέσκειάς του προς την εν λόγω πράξη.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Λιάγκα πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρουσίας, όπου και εξέφρασε με σαφήνεια τις απόψεις του. Ο παρουσιαστής χρησιμοποίησε κατηγορηματικούς και σκληρούς χαρακτηρισμούς για να περιγράψει την κίνηση του προέδρου κόμματος, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως την αντιλήφθηκε και την απέρριψε.

Οι χαρακτηρισμοί του παρουσιαστή για την πράξη

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Γιώργος Λιάγκας χρησιμοποίησε συγκεκριμένες λέξεις για να περιγράψει την κίνηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή. «Πάμε σε κάτι που είναι απαράδεκτο, ντροπιαστικό, λαϊκίστικο και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον “φίλο” μας τον κύριο Βελόπουλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής, μεταφέροντας την άποψή του στο τηλεοπτικό κοινό.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί υπογραμμίζουν την απόλυτη διαφωνία του Γιώργου Λιάγκα με την ενέργεια του Κυριάκου Βελόπουλου να επιδείξει οστά νεκρών. Η αναφορά σε «απαράδεκτο», «ντροπιαστικό» και «λαϊκίστικο» αναδεικνύει την έντονη κριτική του παρουσιαστή απέναντι στην πράξη του πολιτικού. Η φράση «δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό» επίσης υποδηλώνει μια προηγούμενη εικόνα ή προσδοκία του Λιάγκα για τον Βελόπουλο, αν και η πηγή δεν παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτό το πλαίσιο.

Το πλαίσιο της δημόσιας καταδίκης

Ο Γιώργος Λιάγκας επέλεξε να σχολιάσει το περιστατικό δημόσια, μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή, καθιστώντας σαφή την καταδίκη του. Η κίνηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, να δείξει οστά νεκρών από την τραγωδία των Τεμπών, αποτέλεσε το έναυσμα για την άμεση και έντονη αντίδραση του παρουσιαστή. Η τοποθέτηση αυτή έγινε στον αέρα της εκπομπής του, επιβεβαιώνοντας τη σημασία και τη βαρύτητα που απέδωσε στο συγκεκριμένο γεγονός.

Ο παρουσιαστής θεώρησε ότι η ενέργεια του πολιτικού ήταν τέτοιας φύσης που απαιτούσε άμεση και δημόσια καταδίκη, δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος. Η δήλωση του Γιώργου Λιάγκα, η οποία περιλάμβανε χαρακτηρισμούς όπως «απαράδεκτο» και «ντροπιαστικό», αναδεικνύει την κριτική του στάση απέναντι σε πράξεις που αφορούν ευαίσθητα θέματα και την μνήμη των θυμάτων ενός τραγικού δυστυχήματος.

Με πληροφορίες από: Gazzetta