Δημοσκόπηση: Διευρύνθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Το 76% δεν θέλει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα

26-05-17 | Πολιτική

Διευρύνεται η απόσταση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, για λογαριασμό του Action24.

Η έρευνα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά έχει πολύ «δυσάρεστα» μηνύματα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καθώς το 76% αξιολογεί αρνητικά τη συνολική συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, ενώ το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αποτελούν καινούριο τέταρτο Μνημόνιο και δεν προδιαγράφουν έξοδο από Μνημόνια και τέλος της κρίσης. Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα εφαρμοστούν, έναντι 55% που θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστούν, ενώ αξιολογώντας τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, οι ερωτηθέντες κρίνουν θετικά την ομιλία Τσίπρα σε ποσοστό 17% (έναντι 52% που την κρίνουν αρνητικά) και θετικά την ομιλία Μητσοτάκη σε ποσοστό 32% (έναντι 37% που την κρίνουν αρνητικά).

Στη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας την διαφορά των δύο κομμάτων κατά μία μονάδα, συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθεί η ΧΑ με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5% και το ΚΚΕ με 6%. Εκτός Βουλής μένουν Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 1,5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει 2%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 14%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά (47 μονάδες) υπέρ της ΝΔ στην παράσταση νίκης: συγκεντρώνει ποσοστό 64% έναντι 17%, που εκτιμούν ότι θα βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (34%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 19%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 43%.

Ακολουθεί η ΧΑ με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5% και το ΚΚΕ με 6% - Εκτός Βουλής μένουν Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 1,5%

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, για λογαριασμό του Action24.