Αποδοκίμασαν τον Σημίτη σε εκδήλωση στη Γερμανία. Βίντεο

24-01-12 | Πολιτική

Τα «έχωσαν» για τα καλά στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Γερμανία, όπως σας είχαμε πει και χθες στο star.gr.

Ιδού και το βίντεο – ντοκουμέντο! Όπως μπορείτε να δείτε την ώρα που μιλούσε σε εκδήλωση του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, με τίτλο «Ελλάδα quo vadis;», η εκπρόσωπος του forum «Real Democracy Now», μιας ομάδας Ελλήνων στην Γερμανία, πήρε τον λόγο και… τον «στόλισε»:

«Είναι ιδιαιτέρως προβληματικό να μιλάει ο κ. Σημίτης για το που θα πάει η χώρα… Ο στενός συνεργάτης του Μαντέλη και του Τσουκάτου… Κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά διαφθοράς...», είπε και κατέληξε ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί από την ελληνική πολιτική σκηνή.

Καθόλη την διάρκεια ο κ. Σημίτης άκουγε, ενώ στην συνέχεια, όταν του δόθηκε ο λόγος, τα «έβαλε» με κάποιους λαϊκιστές – ψεύτες επιχειρηματίες, που θέλουν να επιστρέψει η χώρα στην δραχμή, προκειμένου να ξεχρεώσουν με τα χρήματα που έχουν στο εξωτερικό σε ευρώ!

Τότε λοιπόν ήρθε η… δεύτερη επέμβαση. Κάποιος από το ακροατήριο πήρε τον λόγο και είπε: «Δεν είμαστε εδώ για να εξετάσουμε αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην δραχμή. Και πιο πολύ δεν θα έπρεπε να είναι εδώ για αυτό ο κ. Σημίτης. Δεν είναι αρμόδιος… Κανείς από την κυβέρνηση δεν είναι αρμόδιος. Πρέπει πρώτα να ρωτήσετε τον λαό τι θέλει. Η κυβέρνηση που επέβαλε το Μνημόνιο εκλέχτηκε από τον λαό για να εφαρμόσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα…».

Ο κ. Σημίτης παρέμεινε εκεί καθ'όλη την διάρκεια των παρεμβάσεων, αλλά  αρνήθηκε να απαντήσει. Δεν αντέδρασε ούτε όταν οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν πλακάτ και του επιτέθηκαν φραστικά.