Ο "απόμακρος" πρωθυπουργός και τα μυστικά δείπνα

21-05-11 | Πολιτική

Ως «απόμακρο» που εμπιστεύεται μόνο τους πολύ στενούς συνεργάτες του, χαρακτηρίζουν τελευταία τον πρωθυπουργό στελέχη της κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αξία».

Μετά τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου, ο πρωθυπουργός με «μυστικοπάθεια» άρχισε συναντήσεις με υπουργούς του και παράλληλα άρχισαν και... μυστικά δείπνα προεδρικών στελεχών με σκοπό να ξεπεραστεί η ενδοκυβερνητική κρίση.

Ένα από αυτά τα δείπνα τα οποία γίνονται σε σπίτια υπουργών και όχι σε μαγαζιά, για να μην γίνουν αντιληπτές οι υπόγειες διεργασίες, συνεχίζει η εφημερίδα. Σε ένα από αυτά τα δείπνα παρεβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, ο Γ.Παπακωνσταντίνου, ο Δ.Δρούτσας, ο Π.Γερουλάνος και ο Γ.Πεταλωτής.

Σύμφωνα με αυτά που βγήκαν από συσκέψεις και δείπνα, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να παίξει δυνατά το χαρτί της Πορτογαλίας, προκειμένου να κερδίσει έστω και μία επίφαση συναίνεσης, συνεχίζει το άρθρο.

Πάντως, στέλεχος της κυβέρνησης εκτιμά ότι η πολιτική της συναίνεσης κρύβει και παγίδες, εννοώντας τις εκλογές, τις οποίες απεύχεται ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, αν δει ότι δεν επιτυγχάνεται έστω ένα μίνιμουμ συναίνεσης, τότε δεν θα έλεγε όχι σε αυτές, με την προϋπόθεση ότι θα έχει δημιουργηθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι τις έχει προκαλέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, καταλήγει η εφημερίδα.