Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει το Σάββατο. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια από το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3-5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 35 βαθμών Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 19 και 33 βαθμών Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα το βράδυ μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 17 και 34 βαθμών Κελσίου.
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 18 και 34 βαθμών Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και από το βράδυ μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 16 και 36 βαθμών Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με βορειοδυτικούς ανέμους 3-5 μποφόρ και θερμοκρασίες μεταξύ 22 και 34 βαθμών Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 23 και 34 βαθμών Κελσίου.
Πρόγνωση για 01/08/2010
Στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να καταγράψει ουσιαστική μεταβολή.