Επίδομα 350 ευρώ για τις Πανελλήνιες 2024: Ποιους μαθητές αφορά - Τα δικαιολογητικά για την αίτηση

04-05-24 | Οικονομία

Μια μικρή «βοήθεια», προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα τους, θα έχουν από το κράτος, οι υποψήφιοι, που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες 2024, αλλά θα χρειαστεί να μετακινηθούν μακριά από τα σπίτια τους, καθώς τα εξεταστικά κέντρα δεν «καλύπτουν» πολλά νησιά και περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, που είναι απομακρυσμένες.

Και φέτος το ποσό αυτό ανέρχεται σε 350 ευρώ ανά δικαιούχο. Το ποσό αυτό δεν αφορά υποψήφιους, που θα δώσουν εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα ή στις επαναληπτικές πανελλαδικές.

Η κάλυψη των εξόδων αφορά σε υποψήφιους οι οποίοι συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το ίδιο έτος κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση.

Συγκεκριμένα, καθίστανται δικαιούχοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι αποφοιτούν το ίδιο έτος κατά το οποίο συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και εξετάζονται σε σχολική μονάδα (εξεταστικό κέντρο) διαφορετική από αυτή που κατέθεσαν αίτηση δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές, εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας και μετακινούνται:

Β. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μετακινούνται :

Διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων

Ειδικότερα, ο υποψήφιος ή ο νόμιμος κηδεμόνας του πρέπει, μετά την λήξη των εξετάσεων, να καταθέσει, μέσω του Λυκείου στο οποίο υπέβαλε την αίτηση –δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, προς τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αίτηση και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

πηγή:  -