Κύπρος

Παγκύπριες Εξετάσεις: Τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων θέτει το Υπουργείο Παιδείας – Εστιάζει στους θεματοθέτες

Σώτια Ιωάννου
16-07-24

Σημαντικά θέματα των Παγκύπριων Εξετάσεων άνοιξαν κατά τη σημερινή συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Αθηνάς Μιχαηλίδου με την ΟΕΛΜΕΚ και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. Στόχος όλων των πλευρών είναι η βελτίωση του πλαισίου διεξαγωγής των εξετάσεων, η αποτελεσματικότερη διαχείριση των στρεβλώσεων ή και λαθών που προκύπτουν σε κάποιες περιπτώσεις.

Όπως πληροφορείται το philenews, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στο κεφάλαιο «θεματοθέτηση και θεματοθέτες», αφού σχεδόν κάθε χρόνο παρατηρούνται προβλήματα σε αυτό το κομμάτι σε ορισμένα μαθήματα.

Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε όπως επανεξεταστούν και αξιολογηθούν όλες οι πτυχές του θέματος που σχετίζονται με τη θεματοθέτηση και τους θεματοθέτες και συγκεκριμένα τα ακόλουθα σημεία:

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες θεματοθέτησης και η επιλογή θεματοθετών απασχολούν σχεδόν κάθε χρόνο, κυρίως γονείς και μαθητές, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που προκύψουν λάθη ή δυσνόητες/υψηλού βαθμού δυσκολίας ασκήσεις σε κάποιο εξεταστικό δοκίμιο.

Εξάλλου, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της συνάντησης λέχθηκε από πλευράς υπουργείου Παιδείας ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης είναι προγραμματισμένη τελικά για τη Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Η συζήτηση της Υπουργού με τους καθηγητές και τους οργανωμένους γονείς θα συνεχιστεί.

Πηγή: philenews.com