Κύπρος: Το γιγαντιαίο ομοίωμα πατάτας που έχει γίνει viral

13-10-21 | Κύπρος

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα τεράστιο ομοίωμα πατάτας το οποίο τοποθετήθηκε στην είσοδο του χωριού Ξυλοφάγου στην Κύπρο.
Αρκετοί πίστεψαν ότι η ψεύτικη πατάτα είναι αληθινή, κάποιοι άλλοι αναρωτήθηκαν αν πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα ή ψεύτικη είδηση, ενώ πολλοί δεν έχασαν την ευκαιρία να τρολάρουν την πρωτοβουλία.

 Μιλώντας στο SigmaLive ο κοινοτάρχης Γεώργιος Τάσου έκανε αρχικά λόγο για ,καλοθελητές οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν κακά σχόλια. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ομοίωμα πατάτας η οποία είναι σήμα κατατεθέν της κοινότητας.

 Παρομοίασε μάλιστα την πατάτα, τη μετέπειτα Big Potato, με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων.

 Η πατάτα σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, είναι η «σπούντα» και όχι αυτή της «αυλατζιάς» που αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τις φρουταρίες.

Το έργο όπως εξήγησε ο κοινοτάρχης είναι ημιτελές και στόχος είναι η «σπούντα» να φθάσει τα 4 μέτρα. Γύρω από την πατάτα θα φτιαχτεί χώρος όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται.

Ο κ.Τάσου σημείωσε μιλώντας στο SigmaLive ότι η πατάτα θα κάνει το Ξυλοφάγου πόλο έλξης επισκεπτών που θα θέλουν να φωτογραφηθούν με τη Big Potato.