Την διαβεβαίωση ότι «οι αυριανές πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και απρόσκοπτα» έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μετά το ζήτημα που έχει προκύψει με την συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Γκίνης δήλωσε στη ΝΕΤ ότι η Ομοσπονδία είχε κάνει εδώ και ημέρες πρόταση στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να αλλάξει η ημερομηνία των εξετάσεων για αύριο, κάτι που όμως, όπως τόνισε, δεν έγινε δεκτό.
Ο κ. Γκίνης πρόσθεσε ότι αντικειμενικά θα υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία, αλλά και λόγω προβλημάτων που θα προκύψουν στις συγκοινωνίες.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και τα Μαθηματικά κατεύθυνσης οι μαθητές Εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β).