Γιατί τα Χριστούγεννα 2012 θα είναι μαύρα χάλια; Ε;

15-12-12 | Πλάκα μου κάνεις !

Υπάρχουν άπειρες εκδοχές  για το πως είναι τα καλά, τα ιδανικά Χριστούγεννα. Ο καθένας τα φαντάζεται διαφορετικά και αν είναι τυχερός, τα έχει ζήσει κιόλας. Ένα είναι βέβαιο, πως τα Καλά Χριστούγεννα, δεν είναι όπως αυτά, που θα ζήσουμε φέτος στην Ελλάδα.

Δεν είμαι ούτε μάντης, ούτε απόγονος των Μάγιας, ούτε εσχατολόγος,ούτε συνωμοσιολόγος. Δεν θα σας  πω, πως ένας μετεωρίτης στο μέγεθος της Αιτωλοακαρνανίας και σε σχήμα μελομακάρονου, ξέφυγε από τη ζώνη Κάιπερ και οσονούπω τον αναμένουμε να μας κάνει ποδαρικό, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με ταχύτητα φωτός στην πλατεία Συντάγματος  με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την Τάμτα.

Αντιθέτως, είμαι ρασιοναλιστής -  όπα την είπα την ιντελεκτιέλ ατάκα-,  οπαδός του ορθολογισμού και επ’ αυτής της βάσεως ομιλώ. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι μαύρα  χάλια και άραχνα.

Καταρχήν, ο Πάνος Καμμένος θα είναι στεναχωρημένος. Μπορείς να φχαριστηθείς  εσύ γαλοπούλα με γλυκόξυνη σάλτσα, άμα ξέρεις πως ένας συμπατριώτης μας έχει κρεμάσει μαύρες πλερέζες  γιατί του διαλύσανε το κόμμα; Τι θα κάνει τώρα ο Κουίκ και η Κουντουρά; Που να τρέχουνε με τα δωδεκάποντα μέσα στα χωράφια; Αναίσθητος είσαι; Θα μπουκώνεσαι δυο- δυο τους κουραμπιέδες και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα έχουν γίνει «Ανύπαρκτοι Έλληνες»;

Αμ’ το άλλο;...Που η μισή αφρόκρεμα της Αθήνας είναι φυλακή και η άλλη μισή στο άρθρο 99; Όταν η Βίκυ Σταμάτη και ο Λάκης Γαβαλάς θα τρώνε το συσσίτιο στον Κορυδαλλό , σου κατεβαίνει μπουκιά από φουα γκρα στο στομάχι; Όταν  η Νατάσσα Λιακουνάκου και η Άντα Βωβού δεν θα μπορούν να κλείσουν πρώτο τραπέζι πίστα σε Καρρά – Παντελίδη- Πάολα, μπορείς εσύ να κόβεις βασιλόπιτα και να ανοίγεις σαμπάνιες για τον νέο χρόνο; Για να σοβαρευτούμε!!!

Για να μην σου πω και  το χειρότερο ...που θα στο πω αναίσθητε !!! Εκείνο το καλό παιδί, που έρεψε από την στεναχώρια του, τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο δεν τον σκέφτεσαι; Στα επόμενα γκάλοπ θά’ χει μικρότερα ποσοστά και απ’ την «Δημιουργία Ξανά». Αυτά  τα όνειρα είχες για τον Βαγγέλη ; Να καταντήσει σαν τον Τζήμερο; Να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ με τέτοιο παρελθόν – θου κύριε- ,νά’ χει βγεί σε προσφορές «πέντε κρίκοι ένα τάλιρο, για περάστε παρακαλώ» και συ θ’ ακούς το «Last Christmas» των «Wham» δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Καμίνη;

Α ...ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ!!!

Δεν το συζητώ, φέτος ο  δήμαρχος ξεπέρασε και τον περσινό, χείριστο εαυτό του. Θυμάστε, που είχε στολίσει τις νερατζιές στο Σύνταγμα με άδεια κονσερβοκούτια από ντοματοπελτέδες και καλαμαράκια φλόκος; Εκείνο το... αριστούργημα, που μας ξεφτίλισε σ’ όλο τον πλανήτη; Ε!!!...φέτος έβαλε ακόμα  πιό ψηλά τον πήχη. Έκλεψε νύχτα μια σκαλωσιά από παράπλευρη, υπό κατασκευή πολυκατοικία στην Καραγιώργη Σερβίας και έχωσε μέσα κάτι μίζερα τέρατα τύπου «εναλλακτικά δέντρα»...ούτε χειροτεχνία νηπειαγωγείου...Ο εργολάβος της οικοδομής διαμαρτυρήθηκε και του έδωσε «παράτα» μέχρι τα «Φώτα» γιατί μετά έχει να ρίξει μπετά και σοβατίσματα.

Αλλά  περίμενε κανείς τίποτα καλύτερο απ’ τον Καμίνη; Βλέπεις τώρα εσύ αυτόν τον δήμαρχο και λες... κοίτα ένας αρχοντάνθρωπος , ένας αριστοκράτης , ένας κιμπάρης, ένας έξω καρδιά, ένας Δημήτρης Χορν  στο «Μια ζωή την έχουμε». Μάλλον σε ευνούχο, που ξέφυγε απ’ το χαρέμι του Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπή φέρνει . Σου’ ρχεται να βγάλεις  κέρμα απ’ το πορτοφόλι για να τον συνδράμεις.

Πέρα από την πλάκα...

Η ατμόσφαιρα αυτές τις  γιορτές είναι ζοφερή. Για πολλούς  και σοβαρούς λόγους, που όλοι ξάρουμε και τους ζούμε καθημερινά. Δεν χρειάζεται να τους αναφέρω. Θα σταθώ μόνο σε ένα στοιχείο.

Τα Χριστούγεννα είναι μυρωδιές. Κανέλα και γαρύφαλλο. Πορτοκάλι και ζάχαρη άχνη απ’ την κουζίνα της μαμάς.

Τα Χριστούγεννα είναι ήχοι. Κάλαντα, γέλια και παιδικές φωνές  στο δρόμο.

Τα Χριστούγεννα είναι ζεστασιά. Μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα χάδι σ’ ένα παγωμένο χέρι.

Όλα αυτά δεν κοστίζουν ή δεν είναι ακριβά , αλλά είναι  απίστευτα πολύτιμα.

Όσοι τα έχουμε ας τα μοιραστούμε  φέτος.

ΝΑΣΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ (@Facebook)