Media

Βασίλης Χιώτης και Άκης Παυλόπουλος για τα νούμερα τηλεθέασης: Διαφορετικές προσεγγίσεις στην πρωινή ζώνη

Κωνσταντίνα Κοσμά
14-10-26

Οι δημοσιογράφοι Βασίλης Χιώτης και Άκης Παυλόπουλος βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου, τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2026. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκαν εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής τους, «Καλημέρα Ελλάδα», που προβάλλεται στον ΑΝΤ1. Οι δύο παρουσιαστές αποκάλυψαν τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις απέναντι στις καθημερινές μετρήσεις, καθώς και τις σκέψεις τους για τον ανταγωνισμό στην πρωινή ζώνη.

Η φιλοσοφία του Βασίλη Χιώτη για την ποιότητα

Ο Βασίλης Χιώτης τόνισε ότι η ποιότητα της εκπομπής αποτελεί την κύρια προτεραιότητά του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τον απασχολούν τα ποσοστά τηλεθέασης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Εγώ δεν είμαι νουμεράκιας». Περιέγραψε την καθημερινή προσπάθεια της ομάδας τους να προσφέρουν κάτι καινούργιο στους τηλεθεατές και να βελτιώνονται συνεχώς.

Ο δημοσιογράφος παρομοίασε αυτή τη διαδικασία με έναν κουβά που γεμίζει κάθε μέρα και αδειάζει εντελώς στις δέκα το πρωί, υπογραμμίζοντας την αδιάκοπη δουλειά. «Με νοιάζει να κάνω καλά τη δουλειά μου», δήλωσε, αναδεικνύοντας τη σημασία της ουσίας έναντι των αριθμών.

Το άγχος της αξιολόγησης για τον Άκη Παυλόπουλο

Από την πλευρά του, ο Άκης Παυλόπουλος παραδέχθηκε ότι παρακολουθεί στενά τις επιδόσεις της εκπομπής και ότι οι μετρήσεις τηλεθέασης αποτελούν πηγή άγχους για εκείνον. Εξήγησε ότι θεωρεί τις μετρήσεις ως ένα εργαλείο αξιολόγησης της δουλειάς τους, παρόλο που εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνουν την πραγματική απήχηση.

«Εγώ αγχώνομαι με την έννοια ότι αυτό είναι το εργαλείο αξιολόγησης, που σου δείχνει, με έναν τρόπο λανθασμένα…», ανέφερε ο Άκης Παυλόπουλος. Πρόσθεσε ότι, παρά τις θεωρητικές συζητήσεις για την ακρίβεια των μετρήσεων, αυτές δείχνουν αν αυτό που κάνουν έχει απήχηση. Για τον λόγο αυτό, θέλει να έχει τα νούμερα μπροστά του μόλις αυτά ανακοινώνονται.

Ο έντονος ανταγωνισμός στην πρωινή ζώνη

Ο Βασίλης Χιώτης αναφέρθηκε επίσης στον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην πρωινή ενημερωτική ζώνη της τηλεόρασης. Τόνισε ότι όλοι οι συνάδελφοί του που εργάζονται σε αυτή τη ζώνη είναι άξιοι δημοσιογράφοι, με μεγάλη εμπειρία στο πρωινό πρόγραμμα. «Κάνουν όλοι καλή δουλειά και προσπαθούμε, από μια πίτα, άλλος να πάρει ένα μεγαλύτερο κομμάτι και άλλος ένα μικρότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος εξέφρασε την άρνησή του να μπει στη λογική της κριτικής για την πορεία του «Καλημέρα Ελλάδα», ειδικά δεδομένου ότι η εκπομπή είχε συμπληρώσει μόλις έναν μήνα προβολής. Υπογράμμισε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο ΑΝΤ1, επιλέγοντάς τον για αυτό που είναι, χωρίς να του ζητήσει να αλλάξει.

Η πορεία του «Καλημέρα Ελλάδα»

Η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στην οποία συμμετέχουν οι Βασίλης Χιώτης και Άκης Παυλόπουλος, συμπλήρωσε έναν μήνα προβολής στον ΑΝΤ1. Οι δύο δημοσιογράφοι, μιλώντας στο «The 2Night Show», έθιξαν την ευθύνη που νιώθουν για την πορεία της εκπομπής και την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης.

Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές οπτικές γωνίες των δύο παρουσιαστών απέναντι στις μετρήσεις τηλεθέασης, με τον Βασίλης Χιώτη να εστιάζει στην ποιότητα και την καθημερινή προσπάθεια, και τον Άκης Παυλόπουλο να αναγνωρίζει την αξία των αριθμών ως μέσο αξιολόγησης, παρά το άγχος που του προκαλούν.

Με πληροφορίες από: Enikos