Media

Έλλη Στάη: Περιμένει την ανανέωση της σύμβασής της

Espressonews.gr
01-02-12

Παρουσίασε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων χθες και περιμένει πλέον την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ προκειμένου να ανανεωθεί η σύμβασή της.

Ο λόγος για την άκρως δημοφιλή δημοσιογράφο Ελλη Στάη (φωτ.) που όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί της στην κρατική τηλεόραση ταλανίζεται από το καθεστώς των συμβάσεων.

Από τους πρώτους newscaster της ελληνικής τηλεόρασης, βρίσκεται σε αναμονή της ανανέωσης της σύμβασής της, όπως και άλλες 145 συμβάσεις. Το αν θα συνεχίσει να εκφωνεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ είναι κάτι που θα το αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της κρατικής τηλεόρασης, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα.

Μέχρι τότε όμως και βάσει του κανονισμού, δεν θα την παρακολουθούμε στο δελτίο ειδήσεων, αλλά ούτε και στην εκπομπή της αφού η επιτυχημένη δημοσιογράφος είχε υπογράψει σύμβαση εργασίας.

Το πιο πιθανόν ωστόσο είναι η Ελλη Στάη να πάρει το «πράσινο φως» και να ανήκει και πάλι στο προσωπικό της κρατικής. Μάλιστα, όπως και η ίδια είχε πει στο περιοδικό «People»:

«Εγώ δεν είμαι συμβασιούχος, αλλά ανήκω στην κατηγορία του προσωπικού ειδικών θέσεων. Κατά συνέπεια, για μένα, όπως και για άλλα εσωτερικά θέματα της κρατικής τηλεόρασης, θα αποφανθεί το Δ.Σ. που πιστεύω ότι κάποια στιγμή μέσα στον μήνα θα συνεδριάσει. Eως τότε δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο». Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα θα παρουσιάζει ο Προκόπης Δούκας.