Ποια είναι τα λοιμώδη νοσήματα που συνδέονται με τις πλημμύρες; Πώς θα προστατευτείτε

10-09-23 | Υγεία

Ακολουθήστε τις οδηγίες για πρόληψη και αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων που συνδέονται με την κακοκαιρία Daniel. Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε και τι συστήνει ο ΕΟΔΥ.

Μην καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν μολυνθεί από το νερό της πλημμύρας. Υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει διαρροικό σύνδρομο. Μην εκτίθεστε στα νερά της πλημμύρας όταν έχετε ανοιχτές πληγές και εξανθήματα, κινδυνεύετε από λοιμώξεις τραύματος. Μην καταναλώνετε νερό από το δίκτυο έως ότου ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα διασφάλισης της ποιότητας του. Ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, μετά την κακοκαιρία Daniel δίνει οδηγίες προστασίας.

ΔΙΑΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Το φαγητό ή η κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί από το νερό πλημμύρας μπορεί να προκαλέσει διαρροϊκό σύνδρομο (όπως λοίμωξη από E.coli ή Salmonella spp.). Προστατεύστε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας εφαρμόζοντας:

ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΑΝ:

Μέτρα προστασίας από τον ΕΟΔΥ

Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής η χρήση ηλεκτρικών συσκευών και αναζητήστε τη βοήθεια ειδικού σε περίπτωση συσσώρευσης στάσιμων υδάτων εντός της οικίας προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια χρήσης ρεύματος.

Προβείτε σε επαρκή αερισμό του χώρου. Επιπρόσθετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλιματιστικά ή οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό μέσο, εφόσον βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής η χρήση τους για την αποφυγή δημιουργίας υγρασίας.

Μην καταναλώνετε νερό από το δίκτυο έως ότου ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα διασφάλισης της ποιότητας του. Μέχρι τότε, καταναλώνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό για τις ακόλουθες χρήσεις:

Για τον καθαρισμό του σπιτιού:

oloygeia.gr