Έρευνα: Τι κρύβεται μέσα στο ψωμί του τοστ;

09-02-23 | Υγεία

Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι κάποια συστατικά στα ψωμιά του τοστ ανήκουν στην ομάδα που ενοχοποιείται για διάφορες ασθένειες.

Ευτυχώς, στην πραγματικότητα, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά σε σχέση με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται πλέον.

Αυτή είναι η ιστορία και η ανάλυση μιας τροφής που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια: Το ψωμί του τοστ θεωρείται δικαίως το πιο δημοφιλές σνακ στη διάρκεια της ημέρας.

Γνωρίζετε ότι πριν από 100 χρόνια ανακαλύφθηκε το κομμένο σε φέτες ψωμί;
Το 1912, ο Otto Frederick Rohwedder, ένας κοσμηματοπώλης από το Μιζούρι, εφηύρε τη μηχανή που μπορούσε να κόψει και να τυλίξει ένα καρβέλι ψωμί με μία μόνο κίνηση.

Μια πυρκαγιά τον πήγε πίσω μερικά χρόνια, όμως τελικά με μερικές τροποποιήσεις, 15 χρόνια μετά κατέθεσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την «πρώτη μηχανή τεμαχισμού φραντζόλας σε μία θέση».

Ύστερα, ένας άλλος αρτοποιός από το Σεντ Λούις, τελειοποίησε τη μηχανή βελτιώνοντας όχι μόνο τον τρόπο τεμαχισμού αλλά και της συσκευασίας. Συσκεύαζε τα τεμαχισμένα καρβέλια επιμελώς τακτοποιημένα και στοιχισμένα σε χάρτινους δίσκους και τα τύλιγε σε λαδόκολλα. Την ίδια εποχή, στην Αμερική, οι καταναλωτές αγαπούσαν ήδη το αφράτο λευκό ψωμί και, παρότι οι αρτοποιοί ήταν δύσπιστοι ως προς τη χρησιμότητα και τη διατηρησιμότητα του κομμένου σε φέτες ψωμιού, τελικά άνοιξε ο δρόμος για να μπει το πλέον γνωστό «ψωμί του τοστ» σε όλα τα σπίτια, όλου του κόσμου.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr