Ο σπόρος που δεν σε αφήνει να… γεράσεις! Μια κουταλιά την ημέρα αρκεί

04-10-22 | Υγεία

Τα γηρατειά δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, μπορούμε όμως να μεγαλώσουμε με χάρη, αρκεί να δώσουμε έμφαση σε εκείνους τους παράγοντες του τρόπου ζωής που είναι τροποποιήσιμοι όπως η διατροφή.

 Υπάρχουν πλέον ερευνητικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία οι τροφές που επιλέγουμε επηρεάζουν το ρυθμό γήρανσης των οργάνων του σώματος και του οργανισμού συνολικά,  υποστηρίζει η Δρ Dana Ellis Hunnes  επίκουρος καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της  Καλιφόρνια (UCLA).

Η κατανάλωση περισσότερων θρεπτικών συστατικών που οδηγούν σε μακροζωία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η προσθήκη μιας κουταλιάς λιναρόσπορου στην καθημερινή διατροφή.

Με ποιο τρόπο η προσθήκη λιναρόσπορου στη σαλάτα ή στα smoothies μπορεί να υποστηρίξει την υγιή γήρανση; Τα διαθέσιμα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο λιναρόσπορος:

Μια κουταλιά της σούπας (7 γραμμάρια) αλεσμένου λιναρόσπορου περιέχει 2 γραμμάρια πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (συμπεριλαμβανομένων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων), 2 γραμμάρια διαιτητικών ινών και 37 θερμίδες.

 Ο λιναρόσπορος χρησιμοποιείται συνήθως για τη βελτίωση της πεπτικής υγείας ή για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση της συνολικής χοληστερόλης στο αίμα και της LDL (κακής) χοληστερόλης, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Πηγή: ygeiamou